Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
moskovisi pierre F 652840246

Μοσκοβισί: Εξετάζεται χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω προσφυγικού

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία λόγω της προσφυγικής κρίσης εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε. για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει συγκεκριμένους όρους για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, τα οποία είναι σεβαστά τόσο από τα κράτη-μέλη όσο και την Επιτροπή.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι κατόπιν αιτήματος της λουξεμβουργιανής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια δημοσιονομική χαλάρωση, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Όπως εξήγησε, οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας προβλέπουν ότι υπό «εξαιρετικές συνθήκες» θα μπορούσε να υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση. Η Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να θεωρηθεί «εξαιρετική συνθήκη» για να υπάρξει ευελιξία, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα. «Πρόκειται για μια νομικής και οικονομικής φύσεως δουλειά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

naftemporiki.gr

Previous Οι τέσσερις προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας