Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
fytofarmaka psekasmos georgia F686928879

Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017

Υποχρεωτική είναι από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017 η συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων.

Ειδικότερα,  από την 18η Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συνταγής χρήσης γεωργικών Φαρμάκων», η οποία θα είναι διαθέσιμη για χρήση από κάθε εγκεκριμένο συνταγογράφο Γεωργικών Φαρμάκων στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr).

Εξάλλου, από την 18η Σεπτεμβρίου 2017 η πώληση επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα διενεργείται μόνο εφόσον έχει εκδοθεί συνταγή και έχει εξασφαλιστεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου κατόχου Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Ο χρήστης ή ο επιβλέπων τη χρήση αναλαμβάνει την ευθύνη για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων και υποχρεούται αμέσως μετά τη χρήση αυτών να τα καταγράφει σε ημερολόγιο ενυπόγραφα. Επισημαίνεται ότι στη συνταγή χρήσης Γεωργικού φαρμάκου αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του κατόχου Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

H συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη σε όλες τις καλλιέργειες με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά, τα δασικά και τις καλλιέργειες ήσσονος σημασίας για τα οποία όμως ισχύει η υποχρέωση της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης.

Επισημαίνεται ότι μεγέθη συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων που α) προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν υπερβαίνει τα χίλια τετραγωνικά μέτρα(1000 τ.μ.) και β) δεν φέρουν εικονόγραμμα κινδύνου νεκροκεφαλή και χιαστή οστά, είτε εκδίδεται συνταγή ή τη στιγμή πώλησης των παραπάνω γεωργικών φαρμάκων γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή η οποία αφού εκτυπωθεί παραδίνεται στον χρήστη και υπέχει θέση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου. Στην παραπάνω εκτύπωση αναφέρονται πλήρως τα στοιχεία του επιστήμονα που την εξέδωσε.

Μετά τα παραπάνω θα πρέπει οι επαγγελματίες χρήστες Γεωργικών Φαρμάκων που κατέχουν μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις (υπαίθριες και Θερμοκηπιακές) να αποκτήσουν άμεσα το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων από φορείς που έχουν πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων.

Αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων και τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισυνάπτονται τα σχετικά ΦΕΚ.

Previous ΤΕΙ Ηπείρου: Διαγωνισμός για την προμήθεια εκτυπωτικού χαρτιού Α4
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας