Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katharismos ktirion F1256931196

Μικρή μείωση παρουσίασε η εγχώρια αγορά των υπηρεσιών καθαρισμού επαγγελματικών κτηρίων το 2015. Σχετική σταθεροποίηση προβλέπεται για το 2016

Μείωση παρουσιάζει η ζήτηση για υπηρεσίες καθαρισμού επαγγελματικών κτηρίων την τελευταία πενταετία. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης είναι επιβραδυνόμενος. Η αξία της αγοράς συρρικνώθηκε ελαφρώς κατά 1,5% το 2015 (2014:-4,2%, 2013:-10%). Τάσεις σχετικής σταθεροποίησης προβλέπεται για το 2016.

Ο ιδιωτικός τομέας κάλυψε το 61% της αξίας της αγοράς το 2015, ενώ το υπόλοιπο 39% κάλυψε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.• Ο νομός Αττικής καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της αγοράς.

Ο κλάδος παροχής υπηρεσιών καθαρισμού επαγγελματικών κτηρίων περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, η πλειονότητα των οποίων είναι μικρομεσαίου μεγέθους. Πολλές απ’ αυτές τις επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και ασχολούνται αποκλειστικά με τις εξεταζόμενες υπηρεσίες. Τα παραπάνω προκύπτουν από την τελευταία έκδοση της κλαδικής μελέτης «Υπηρεσίες Καθαρισμού Επαγγελματικών Κτηρίων» που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ΑΕ.
Ο κλάδος είναι κατακερματισμένος σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων παρατηρείται σημαντική διαφοροποίηση, τόσο ως προς το μέγεθος (αριθμός απασχολούμενου προσωπικού, πελατολόγιο, κλπ.) όσο και ως προς τον τρόπο οργάνωσης, το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών και τη γεωγραφική επέκταση.
Οι μεγάλες εταιρείες διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, οργανωμένο δίκτυο (υποκαταστήματα, συνεργάτες), το οποίο καλύπτει και περιοχές της Περιφέρειας. Ορισμένες μεγάλου μεγέθους εταιρείες προσφέρουν και άλλες “συναφείς” δραστηριότητες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της διαχείρισης κτηρίων (facility management), το δε πελατολόγιό τους περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες πελατών όπως: τραπεζικούς οργανισμούς (και τα δίκτυα καταστημάτων τους), νοσοκομεία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κτίρια γραφείων, κ.ά.

Περισσότερα στοιχεία στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Previous Εορταστικό ωράριο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας