Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
synedrio1i ioannou F 62980994

Μια ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας «γεννήθηκε» στο διήμερο 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας

Μια ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας «γεννήθηκε» στο διήμερο 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας, κατά γενική ομολογία όλων των παραβρισκόμενων. Μια πρόταση, την οποία οφείλουν όλοι οι φορείς και επαγγελματίες της Άρτας, συντονισμένα και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και με την στήριξη της κεντρικής εξουσίας, να αποκωδικοποιήσουν, να την εντάξουν σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό και να τη υλοποιήσουν.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας με την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και το συντονισμό είχε ο Αρτινός Δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας.

«Ως Επιμελητήριο Άρτας, θέτουμε τις βάσεις ώστε στο μέλλον ο τουρισμός να προσφέρει σε όλους τους Αρτινούς, αυτό που προσφέρει στην υπόλοιπη Ελλάδα: Θέσεις εργασίας και αύξηση εισοδήματος» επισήμανε, κηρύττοντας την έναρξη των εργασιών, ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, κ. Χρήστος Παπάζογλου.

Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, ο τουρισμός των τεσσάρων εποχών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασική, κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Άρτα, καθώς ο νομός διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί από το συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας. «Πιστεύω βαθύτατα ότι μπορούμε να πετύχουμε. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να δράσουμε υπερκομματικά. Να ξεπεράσουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Να εργαστούμε με σχέδιο και όραμα», επισήμανε.

Χαιρετισμό απέστειλε η υφυπουργός παρά το πρωθυπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, καθώς και οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος και Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος.

Την ευχή και την ελπίδα αυτός τόπος,που- όπως είπε- «πραγματικά μπορεί να δώσει πολλά και όμως έμεινε πίσω» να κάνει βήματα ανάπτυξηςεξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος.

Αφού έκανε μια αναφορά στην οικονομική κρίση η οποία πλήττει την χώρα, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι ο τουρισμός συνεισφέρει σημαντικά σε μια χώρα που πλήττεται από παντού και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τόσο σε επίπεδο αγοράς όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, τονίζοντας «Η Άρτα αλλά και η ευρύτερη περιοχή, αλλά και όλη η Ήπειρος, διαθέτει και πολιτισμό και φυσικό κάλος, διαθέτει ανθρώπους δραστήριους και ικανούς, να ανταπεξέλθουν στις δυσχερείς συγκυρίες του σήμερα» και προέτρεψε «Ας θέσουμε λοιπόν κοινωνικά υγιείς βάσεις, θεμέλια άσειστα, κανόνες ανταγωνισμού σαφής αλλά απαράβατους από οποιονδήποτε, και είναι βέβαιο ότι η πρόοδος θα είναι αλματώδεις».

«Το Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης πρωτίστως καταδεικνύει αλλά και ανταποκρίνεται στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού και εμπλουτισμού του παραγωγικού μοντέλου της Άρτας και της Ηπείρου. Θέτει τον τουρισμό στο επίκεντρο του αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, μέσα από την παράλληλη αξιοποίηση των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων, το φυσικό περιβάλλον, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η υφυπουργός παρά το πρωθυπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη. Υποσχέθηκε μάλιστα, ότι «η ελληνική Πολιτεία, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να στηρίξουν αυτήν την κορυφαίας σημασίας οικονομική δραστηριότητα, η οποία αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή, με στόχο ένα νέο, βιώσιμο και δίκαιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη ο τόπος».

Η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπεφορολόγηση των προϊόντων τουρισμού, υποσχέθηκε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση των φόρων, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, κατάργηση των υψηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και υποστήριξε πως αποτελεί δέσμευση η επανασύσταση του υπουργείου τουρισμού. Μίλησε για ιδεοληπτικές καθυστερήσεις σε ότι αφορά την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ακτίου, που αν δεν υπήρχαν θα προχωρούσε η ιδιωτικοποίησή του και άρα η περιοχή θα προσέλκυε περισσότερους τουρίστες.

Για την Άρτα, είπε, πως διεκδικεί τον τουρισμό των 4 εποχών, που πραγματικά της αξίζει και τέλος επέμεινε και εκείνη στη συνέργεια και την ομαδικότητα λέγοντας πως «στον τουρισμό είμαστε όλοι εταίροι, συμμέτοχοι και από το μέρισμα της προόδου έχουμε όλοι όφελος, φορείς, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, πολίτες και τουρίστες».

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής επισήμανε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Τσίρκας, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο ως καλή κίνηση για να ξεκινήσει ο διάλογος. «Χρειάζεται συντονισμός φορέων και κεντρικής διοίκησης», τόνισε. Αναφέρθηκε εξάλλου, στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, που όπως είπε, μπορούν να ανοίξουν παράθυρο στο μέλλον, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ.

Ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Γιώργος Στύλιος παραδέχθηκε ότι η Άρτα έχει μείνει πίσω στις υποδομές, που υποστηρίζουν τον τουρισμό και συγκεκριμένα στους οδικούς άξονες που θα εξυπηρετούσαν στην έλευση επισκεπτών. Χαρακτήρισε μεγάλο επίτευγμα την Ιόνια οδό, που όπως υποστήριξε, καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατίας. Τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των βουλευτών, θεσμών, φορέων, να εργαστούν για να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα. Τέλος, πρότεινε να εκμεταλλευτούμε ως τόπος τους διαθέσιμους πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Υπαίθρου, αλλά και το πακέτο Γιούνκερ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά Αρχεία:

Previous Κ.Ε.Ν.Άρτας: Διαγωνισμός Ανάδειξης Πλειοδότη Ενοικιαστή για την Εγκατάσταση Αυτομάτων Πωλητών Ψυχρών- Ζεστών Ροφημάτων, Αναψυκτικών – Νερού και Snack
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας