Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Μέτρα για τη μικρότερη δυνατή επίπτωση από το ρωσικό εμπάργκο

Σε σειρά ενεργειών, έτσι ώστε οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές νωπών αγροτικών προϊόντων να είναι οι μικρότερες δυνατές για τους παραγωγούς της χώρας μας, θα προβεί το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση.

Οι ενέργειες αυτές, εκτός από αποζημιώσεις των παραγωγών που θα πληγούν από το ρωσικό εμπάργκο, περιλαμβάνουν και ενεργοποίηση μηχανισμών για τη διάθεση των προϊόντων σε άλλους εξαγωγικούς προορισμούς αλλά και την εσωτερική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε οι επιπτώσεις του εμπάργκο (το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση) «για τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, να είναι η μικρότερη δυνατή, σε συνέχεια επαφών που είχαν γίνει και  πριν την αναγγελία του».

Ο δεύτερος στόχος είναι να λειτουργήσουν άμεσα μηχανισμοί που θα αναπληρώνουν τις τυχόν απώλειες Ελλήνων παραγωγών μέσω της διάθεσης των προϊόντων στην εσωτερική κατανάλωση ή σε άλλους εξαγωγικούς προορισμούς, ενώ τέλος, αν «παρά τις προηγούμενες προσπάθειες υπάρξουν απώλειες, να καταβληθούν σχετικές αποζημιώσεις. Οι Έλληνες παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της πολιτείας».

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΞ, η ρωσική αγορά, ναι μεν είναι σημαντικός προορισμός για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αλλά «ο σχετικός  κύκλος εργασιών σε απόλυτους αριθμούς είναι περιορισμένος και αντιμετωπίσιμος, σε εθνικό, και κατά μείζονα λόγο, σε κοινοτικό επίπεδο». 

ΠΗΓΗ:amna.gr

Previous 60,5 εκατ.€ από την εξισωτική αποζημίωση έτους 2013 σε 60.912 γεωργούς & κτηνοτρόφους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας