Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
oikonomiko epim ellados F1099521892

Μετάθεση των προθεσμιών των φορολογικών δηλώσεων ζητεί το ΟΕΕ

Σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, ενέχει η διαρκής αναβολή στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και αξιωματούχους, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στην επιστολή καταγράφονται τα προβλήματα, που προκλήθηκαν πέρυσι από την ίδια κατάσταση και τα θέματα, που έχουν ήδη προκύψει από τη μη εφαρμογή του νόμου, ο οποίος προβλέπει έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής την 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία δίνει συμβουλές για την υποβολή του εντύπου και προβλέπει ξανά καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους, όχι πέντε μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά το πολύ 45 ημέρες.

Για το σκοπό αυτό, το ΟΕΕ επαναλαμβάνει το αίτημα, που είχε διατυπώσει σε προηγούμενη επιστολή του προς τους ίδιους παραλήπτες (στις 30 Μαρτίου), για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κατά τόσες ημέρες, όσες και η καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας.

amna.gr

Previous Ημερίδα Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας & Σωματείων Ηπείρου Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στη Φιλιππιάδα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας