Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
epimelitirio F19104 F2739

Μαθητικός Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας προτίθεται να οργανώσει, την περίοδο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2019, Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, με θέμα: «Δημιουργία μιας νέας επιχείρησης στην περιοχή της Άρτας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, η οποία θα διαφοροποιείται από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, με οποιονδήποτε τρόπο».

Στον διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος οι μαθητές των Λυκείων του Ν. Άρτας, οι οποίοι θα κληθούν – μετά από Δημοσίευση της σχετικής Πρόσκλησης- να υποβάλουν σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο Καινοτόμα Επιχειρηματικά Σχέδια, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από επίδοξους επιχειρηματίες. Τα καλύτερα Επιχειρηματικά Σχέδια θα βραβευθούν και με χρηματικό έπαθλο.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την επιχειρηματικότητα, να μάθουν να αυτενεργούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να συντάσσουν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και βεβαίως να φέρουν στην περιοχή «φρέσκες ιδέες», οι οποίες και θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν έρευνα αγοράς, κυρίως μέσω διαδικτύου, αλλά και με ότι άλλο μέσο επιθυμούν (περιοδικά, τύπος κ.λπ.) σε άλλες πόλεις της Ευρώπης ή και παγκοσμίως, και να καταγράψουν μια Καινοτόμα Επιχειρηματική Ιδέα, την οποία και προτείνουν για την περιοχή της Άρτας, περιγράφοντας τόσο την ιδέα όσο και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα αυτής.

Οι καλύτερες επιχειρηματικές προτάσεις θα βραβευτούν από το Επιμελητήριο Άρτας και θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο στους μαθητές, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο για το σκοπό αυτό.

Θα ακολουθήσει Ειδική Πρόσκληση προς τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώνοντας τους καθηγητές και τους γονείς, αλλά κυρίως προσκαλώντας τους μαθητές να συμμετάσχουν στην πρωτοπόρα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντική δράση του Επιμελητηρίου, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τους λοιπούς φορείς του Νομού, το Επιμελητήριο Άρτας θα αποστείλει σχετική Πρόσκληση στους Δήμους του Νομού Άρτας, την Περιφέρεια Ηπείρου, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα θα μπορούσε να συμβάλει ενεργά στην εν λόγω δράση.

Τέλος, οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες και όχι μόνο, θα καταγραφούν σε ειδικό ψηφιακό υλικό, το οποίο και θα βρίσκεται στη διάθεση των μελλοντικών επιχειρηματιών της περιοχής, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου.

 

Previous Την στήριξη του Δημήτρη Παπαδημούλη σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της Άρτας ζήτησε ο Γιάννης Γκολομάζος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας