Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katseli F 538284204

Λ. Κατσέλη: Το α’ τρίμηνο του 2016 η άρση των capital controls

Την άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων το α’ τρίμηνο του 2016 έθεσε ως στόχο η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το ελληνικό εμπόριο.

Η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο βήμα είναι η ομαλοποίηση των μεθόδων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και η άρση των capital controls.

Αναφορά έκανε και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χαρακτηρίζοντάς τα «βραχνά των τραπεζών», ενώ δήλωσε ότι αναμένει την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της ΕΕΤ έκανε ειδική μνεία και στα χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο θα πρέπει να στηρίξουν κυρίως τις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Kαταλήγοντας, η κ. Κατσέλη προανήγγειλε τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις τράπεζες.

Στην ίδια εκδήλωση, το παρών έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαμηνύοντας ότι  η κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως κανονικότητα, ούτε ως μονόδρομος, ενώ πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

«Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία, στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Άνοιξε η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας