Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Christine Lagarde EU IMF F163805349

Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, απηχώντας και άλλους διεθνείς δανειστές της χώρας, την οποία πιέζουν για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων έναντι ρευστότητας, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η κ.Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για τους φορολογουμένους, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για τον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι διαφανείς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εξίσου, όμως, αισθάνομαι το ίδιο ισχυρά ότι η οικονομία πρέπει να μεταλλαχθεί, ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί άρτια, καθώς δεν μπορείς να δανείζεσαι επ’άπειρον στο μέλλον…».

Σύμφωνα με την κ.Λαγκάρντ δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. «Τελικά μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα που δεν έχει μειωθεί….πρέπει να το αντιμετωπίσεις» είπε και συμπλήρωσε: «Αλλά το αντιμετωπίζεις κατά τρόπο τέτοιο που γίνεται βιώσιμο μεσο-μακροπρόθεσμα και η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να δανειστεί στις διεθνείς αγορές».
Previous Συμμετοχή Επιμελητηρίου Άρτας στη Διεθνή Έκθεση ΑNUGA 2015 στην Κολωνία 10 – 14 Οκτωβρίου 2015 – Εκδήλωση ενδιαφέροντος Συμμετοχής
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας