Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
epim artas ktirio F 1431505589

Κοινή έκκληση των προέδρων των 4 επιμελητηρίων της Ηπείρου προς όλα τα πολιτικά κόμματα για κοινή στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης και άμεση ομαλή λειτουργία της αγοράς

Οι  Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις και την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και ειδικά μετά την πρώτη μέρα της «αργίας» των τραπεζών, η οποία έφερε έντονα στην επιφάνεια όλα τα σημάδια της βαθιάς κρίσης που βιώνουν τόσο η οικονομία γενικά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα.

Με σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, άρχισαν να δρομολογούνται σειρά από οικονομικές κινήσεις κάποιες από τις οποίες ήταν στα όρια του πανικού, όπως η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ. Ακολούθησε η αμηχανία και το πάγωμα της αγοράς, η απότομη περιστολή των καταναλωτικών δαπανών και το πάγωμα των επιχειρηματικών συναλλαγών. Η παύση της λειτουργίας των τραπεζών ήταν το ισχυρότερο κτύπημα που φυσικά βρήκε εντελώς ανέτοιμους αγορά, καταναλωτές, επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Βασική απαίτηση των επιμελητηρίων της Ηπείρου είναι να λειτουργήσει, το γρηγορότερο ομαλά, η αγορά. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να λειτουργήσουν ενωτικά για μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Τα σημάδια αποδιοργάνωσης της αγοράς είναι ήδη από την πρώτη μέρα ορατά.

Πρέπει να αποφευχθεί ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να γίνει κάτω από τις εφιαλτικές αυτές συνθήκες, και πρέπει να υπάρξει μια λύση, έστω και τώρα, για να αρχίσει και πάλι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες να κινείται η οικονομία.

 

 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Επιμελητηρίου Άρτας

Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Επιμελητηρίου  Ιωαννίνων

Επιμελητηρίου Πρέβεζας

 

 

 

 

Χρήστος Παπάζογλου

Αλέξανδρος Πάσχος

Ιωάννης Μήτσης

Ιωάννης Γιαμάς

 

Previous Τει Ηπείρου: Διαγωνισμός καταγραφής και αξιολόγησης του γενετικού υλικού των απειλούμενων τοπικών ειδών και ποικιλιών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας