Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ilektrologoi egatastaseon F915977034

Κλαδική Μελέτη της ICAP Group για το «Ηλεκτρολογικό Υλικό Εγκαταστάσεων» Ανακόπηκε η πτώση της αγοράς ηλεκτρολογικού υλικού εγκαταστάσεων, μετά από μια μακρά περίοδο συνεχούς πτωτικής πορείας.

Ενδείξεις ανάκαμψης διαφαίνονται στην αγορά του ηλεκτρολογικού υλικού, σύμφωνα με τη νεότερη έκδοση κλαδικής μελέτης η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.

Η κατασκευαστική και ειδικότερα η οικοδομική δραστηριότητα της χώρας επιδρά άμεσα στη ζήτηση ηλεκτρολογικού υλικού εγκαταστάσεων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης προέρχεται από τις ανεγέρσεις οικοδομών. Όσον αφορά τις επενδύσεις σε κατοικίες, ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου σε κατοικίες εμφανίζει μείωση την περίοδο 2011-2015 με μέσο ετήσιο ρυθμό 39,2%. Επίσης, από την καταγραφή της οικοδομικής (ιδιωτικής) δραστηριότητας προκύπτει συνολική μείωση της τάξης του 83% σε όγκο την περίοδο 2008-2015. 

Ο παραγωγικός τομέας ηλεκτρολογικού υλικού εγκαταστάσεων έχει συρρικνωθεί και πλέον αποτελείται από λίγες επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή κυρίως πινάκων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και πριζοδιακοπτών. Αντίθετα στον εισαγωγικό τομέα εντάσσονται περισσότερες επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους, μερικές εκ των οποίων ανήκουν σε πολυεθνικούς ομίλους εταιρειών. Στον κλάδο δραστηριοποιούνται επίσης και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο λιανικό εμπόριο, ενώ περιστασιακά εισάγουν ορισμένα προϊόντα ηλεκτρολογικού υλικού.

Περισσότερα στοιχεία στο Δελτίο Τύπου.

Σχετικά Αρχεία:

Previous Προδημοσίευση 2ης πρόσκλησης του ΥΠΑΑΤ, για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για το έτος 2017»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας