Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κατατέθηκε στη Βουλή η Τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ – Προβλέπει 6 δόσεις, έκπτωση 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα- διορθώσεις για υπερβολικές φοροεπιβαρύνσεις

Κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία γίνονται διορθώσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Νωρίτερα η τροπολογία είχε αποσταλεί και στα κόμματα.

H  τροπολογία με τις διορθώσεις στον υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ προβλέπει έκπτωση 20% του φόρου ακινήτων για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.  Παράλληλα με τις διατάξεις της τροπολογίας διορθώνονται οι υπερβολικές φορολογικές επιβαρύνσεις, που είχαν προκύψει σε ιδιοκτήτες 4.000 περιοχών εκτός αντικειμενικού συστήματος, καθώς προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό του φόρου θα λαμβάνονται πλέον υπόψη οι περυσινές τιμές με τις οποίες προσδιορίστηκε ο ΦΑΠ.

Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές, που περιλαμβάνει η τροπολογία, αλλαγές με τις οποίες η κυβέρνηση διορθώνει αδικίες, που είχαν προκύψει κατά την πρώτη εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η κατάργηση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος για να δικαιούται τις εκπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Previous Διαβούλευση του ν.σ ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τη διασύνδεση των Κεντρικών, των Εμπορικών & των Μητρώων Εταιρειών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας