Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
kanonismos1169 2011 F 1269659331

Κανονισμός της ΕΕ για τη γνωστοποίηση Πληροφοριών στους καταναλωτές στην ετικέτα των τροφίμων – Εφαρμογή από το Δεκέμβριο του 2014

Ο Κανονισμός 1169/2011, σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καταστήσει περισσότερο κατανοητές τις αναγραφόμενες πληροφορίες στην ετικέτα του προϊόντος, αποσκοπώντας στην προστασία της υγείας του καταναλωτή και την κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασής του σε πληροφόρηση που θα του επιτρέπει να προβαίνει σε ορθές αποφάσεις.

 

Ο Κανονισμός τροποποιεί σε πολλά σημεία την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την σήμανση των τροφίμων και οι περισσότερες οδηγίες θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τον Δεκέμβριο 2014. Σύμφωνα με τον Κανονισμό απαιτείται η αναγραφή συγκεκριμένων πληροφοριών, που ονομάζονται «υποχρεωτικές ενδείξεις», στις ετικέτες των προσυσκευασμένων τροφίμων.

Τα Πρότυπα, οι Υπηρεσίες και οι Λύσεις που προσφέρει ο GS1 μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Κανονισμού σε ότι αφορά στην διαθεσιμότητα και παράθεση των πληροφοριών του προϊόντος και στις διατάξεις σχετικά με την «πώληση εξ αποστάσεως» και την επίτευξη καλής ποιότητας πληροφοριών.

Αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο.

 

Σχετικά Αρχεία:

Previous Παράταση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας