Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κάλεσμα Χ. Παπάζογλου για τόνωση της ρευστότητας στην αγορά

Στα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας της αγοράς και τον κομβικό ρόλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στον τομέα αυτό, αναφέρθηκε ο Χρήστος Παπάζογλου στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τον τίτλο: “Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου”, που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 5 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι “οι μεγάλες τράπεζες αν και ενισχύθηκαν οικονομικά μέσω της ανακεφαλαίωσης και δεσμεύτηκαν γι αυτό δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας” και έτσι ο ρόλος αυτός περνάει σε περιφερειακούς συνεταιριστικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς οι οποίοι- όπως ανέφερε ο κ. Παπάζογλου: “οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας άμεσο χρήμα στην υγιή επιχειρηματικότητα και τη χειμαζόμενη αγορά”.Κάλεσε, μάλιστα τη διοίκηση της Τράπεζας Ηπείρου -δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας-  να «παίξει» αυτό το ρόλο.Τέλος, κ. Παπάζογλου αναφερόμενος στην ιδιοσυστασία της Τράπεζας Ηπείρου τόνισε ότι αποτελεί: “ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο Συνεταιριστικού χρηματοπιστωτικού φορέα στο χώρο, που σήμερα αποκαλείται “Κοινωνική Οικονομία”. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι  η μεγάλη πλειοψηφία των Ηπειρωτών θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια αποκτώντας έστω και μία μερίδα.

epim_2_F12119.jpg

Η σύντομη ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου έχει ως εξής:

«Καλώς ήρθατε σε μια εκδήλωση που στόχο έχει να στηρίξει μια χρηματοκοινωνική δομή, κι όχι απλώς μια δικιά μας τράπεζα που θέλει, ξέρει και μπορεί, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και τους Ηπειρώτες Επιχειρηματίες.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς είναι η ρευστότητα. Και δυστυχώς, οι μεγάλες τράπεζες αν και ενισχύθηκαν οικονομικά μέσω της ανακεφαλαίωσης και δεσμεύτηκαν γι αυτό δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας.Μένει, λοιπόν, αυτός ο ρόλος σε περιφερειακούς συνεταιριστικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς. Να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν άμεσο χρήμα στην υγιή επιχειρηματικότητα και τη χειμαζόμενη αγορά.Με τη σημερινή εκδήλωση δίνεται μια ευκαιρία τόνωσης της ακατάλυτης σχέσης αλληλοϋποστήριξης και αλληλοβοήθειας μεταξύ της τράπεζας και των μελών της.Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου δεν είναι η “κυνική” απόμακρη, απρόσωπη τράπεζα, αλλά είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μεγαλώνει δίπλα μας και μαζί με μας. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε…Μαθαίνουμε με χαρά ότι η Τράπεζα Ηπείρου παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες κερδίζει τη μάχη της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου, γεγονός που υποδηλώνει την εμπιστοσύνη των μετόχων της.

Η Τράπεζα Ηπείρου αποτελεί ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο Συνεταιριστικού χρηματοπιστωτικού φορέα στο χώρο που σήμερα αποκαλείται “Κοινωνική Οικονομία”.

Επιτρέψτε μου, να μιλήσω εδώ για ένα κοινό στόχο, που για κάποιους αποτελεί το “Κοινό των Ηπειρωτών”, ήτοι ένας είδος νέας Ηπειρωτικής συμμαχίας.

Είμαι λοιπόν βέβαιος, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ηπειρωτών θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια αποκτώντας έστω και μία μερίδα.

Παραδίδω, λοιπόν, τη σκυτάλη στους ειδικούς ώστε να μας ενημερώσουν τόσο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όσο και τις δυνατότητες τραπεζικού δανεισμού των επιχειρήσεων».

epim_1_F8895.jpg

Previous Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας