Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Καινοτομήστε για την Επιτυχία

Το ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει τη Διακρατική Εκδήλωση με θέμα «καινοτομήστε για την επιτυχία» την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 στις 6:00 μμ, στο Επιμελητήριο Άρτας.

Η Διακρατική αυτή Εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Έργου INNOVA ΝΕΤ – Διεθνές Κέντρο Εφαρμοσμένης Γνώσης για την Καινοτομία στις Μεσογειακές Χώρες που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013.

Η ατζέντα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζήτηση γύρω από θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Καθηγητές από την Ελλάδα και την Ιταλία θα αναφερθούν σε καινοτόμες δράσεις που αφορούν τους ιδιαίτερα σημαντικούς για την περιοχή μας τομείς: Αγροτοβιομηχανία, Μεσογειακή Διατροφή & Δίαιτα, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), Ενέργεια & Περιβάλλον, Πολιτιστική Κληρονομιά & Τουρισμός.

Όπως επισημαίνει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, Δρ. Χρυσόστομος Στύλιος, Αναπλ. Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου:
«Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης του κοινού για τις δράσεις του Έργου INNOVA NET, και ιδίως για τις δραστηριότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης του Διασυνοριακού Σχολείου INNOVA, το οποίο από τον Ιούλιο 2013 ξεκίνησε τη λειτουργία του και υλοποιεί ήδη δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει και δεύτερο κύκλο μαθημάτων, στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Κυρίως, όμως, η συγκεκριμένη Διακρατική Εκδήλωση αποτελεί μια άριστη ευκαιρία ενημέρωσης των νέων δυνητικών επιχειρηματιών που διαθέτουν ένα καινοτόμο επιχειρηματικό σχέδιο ή απλά μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, καθώς από την αρχή του τρέχοντος μήνα έχει δοθεί στη δημοσιότητα πρόσκληση για την υποβολή καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, έξι από τις οποίες θα επιλεγούν και θα υποστηριχθούν από το Έργο INNOVA NET προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους και να εξελιχθούν από ιδέες σε βιώσιμες, πλήρως λειτουργικές και κερδοφόρες επιχειρήσεις (ατομικές ή οποιασδήποτε άλλης νομικής μορφής). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, λοιπόν, θα παρουσιαστεί η συγκεκριμένη πρόσκληση και οι συμμετέχοντες εν δυνάμει επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να λύσουν απορίες τους προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την υποβολή της επιχειρηματικής τους ιδέας».

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Παπάζογλου Χρήστος, θα παρουσιάσει μία νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε με τίτλο «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ», η οποία αποβλέπει στην τοπική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.

Previous Σεμινάρια ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ “Επενδύοντας στους ανθρώπους”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας