Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
lixiprothesmes ofeiles F 1267739529

Και ηλεκτρονικά η ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών – Στα 19 εκατ. ευρώ τα έσoδα

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις για ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη και ηλεκτρονικά, αποκτούν από την Τετάρτη 8 Απριλίου οι οφειλέτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τίθενται σε λειτουργία οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω των οποίων θα είναι στο εξής δυνατή η υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης μέσω διαδικτύου.

Η υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ενότητα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες».

Για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες:

  • Οι οφειλέτες – εργοδότες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΠΔ.
  • Οι λοιποί οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. ασφαλισμένοι με οφειλές από παροχές ή συντάξεις, παλιοί εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά την ΑΠΔ), και οι οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο., του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας “Πιστοποίηση Οφειλετών  ΚΕΑΟ” και να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό αφενός διευκολύνονται οι ωφελούμενοι, οι οποίοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση ηλεκτρονικά από τον προσωπικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μέσω του λογιστή τους, και αφετέρου αποφορτίζονται οι κατά τόπους υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση, αφού πρώτα επιλέξουν τον επιθυμητό τύπο ρύθμισης, τον τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ ή δόσεις) και τον αριθμό των δόσεων (όπου απαιτείται). Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το απαιτητό κάθε φορά ποσό πληρωμής σε περίπτωση ρύθμισης ή το συνολικό ποσό εξόφλησης της οφειλής τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο μας, το πρώτο δεκαήμερο κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 17.690 αιτήσεις , ρυθμίστηκαν 921 εκατομμύρια ευρώ και εισπράχθηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για τις προϋποθέσεις ,  τους όρους και τη διαδικασία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση μέσα από τις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών φορέων.

  • Για το ΙΚΑ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα http://www.ika.gr.
  • Για τον ΟΑΕΕ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://www.oaee.gr.
  • Για το ΕΤΑΑ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://www.etaa.gr.
  • Για τον ΟΓΑ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα  http://www.oga.gr

 

Previous Κομισιόν: Υπό εξέταση φορολογική διάταξη της Αθήνας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας