Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κ. Ζωνίδης: Συμμετοχή στην Τράπεζα Ηπείρου “έστω και με μία μερίδα”

Μεγάλης αποδοχής από τους Αρτινούς επιχειρηματίες, συνεταίρους της τράπεζας και εκπροσώπους φορέων της περιοχής έτυχε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Τράπεζα Ηπείρου και το Επιμελητήριο Άρτας με αντικείμενο την “Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου”, που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 5 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι “οι μεγάλες τράπεζες αν και ενισχύθηκαν οικονομικά μέσω της ανακεφαλαίωσης και δεσμεύτηκαν γι αυτό δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας” και έτσι ο ρόλος αυτός περνάει σε περιφερειακούς συνεταιριστικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς οι οποίοι -όπως ανέφερε ο Χρήστος Παπάζογλου “οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας άμεσο χρήμα στην υγιή επιχειρηματικότητα και τη χειμαζόμενη αγορά”. Κάλεσε, μάλιστα τη διοίκηση της Τράπεζας Ηπείρου -δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας- να «παίξει» αυτό το ρόλο.

Τέλος, κ. Παπάζογλου αναφερόμενος στην ιδιοσυστασία της Τράπεζας Ηπείρου τόνισε ότι αποτελεί: “ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο Συνεταιριστικού χρηματοπιστωτικού φορέα στο χώρο, που σήμερα αποκαλείται “Κοινωνική Οικονομία”.

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Ηπειρώτες απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Κωνσταντίνος Ζωνίδης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των Ηπειρωτών με την αγορά έστω και μιας μερίδας, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο θεσμός του συνεταιρισμού, αλλά και να καταστεί δυνατή η διαρκής στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή μας και την ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κωνσταντίνος Ζωνίδης, επισημαίνοντας την αδιαμφισβήτητα επιτυχή πορεία που έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για τη στήριξή τους καλώντας τους να συνεχίσουν να τη στηρίζουν και να συνδράμουν στο όραμα της Συν/κής Τράπεζας Ηπείρου για την απόκτηση πολλών μελών έστω και με μικρή συμμετοχή στο Συν/κό κεφάλαιο.

Αναφορά στα οικονομικά μεγέθη της Τράπεζας και τη συνεχή ανοδική της πορεία της έκανε ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Τσουκανέλης, η οποία 35 χρόνια μετά την αρχική δημιουργία της σαν πιστωτικός συνεταιρισμός είναι η αρχαιότερη εν λειτουργία ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Τράπεζα στην Ελλάδα κατέχοντας, όπως ανέφερε, σήμερα την 4η θέση από πλευράς μεγέθους μεταξύ των 13 συνεταιριστικών τραπεζών. Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ενώ επιτελεί και σημαντικότατο κοινωνικό έργο στηρίζοντας φιλανθρωπικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών», στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ – ΕΣΠΑ 2007 – 2013) πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από την Τράπεζα Ηπείρου η οποία είναι ο πρώτος φορέας υποδοχής αιτήσεων στην περιοχή της Ηπείρου, έχοντας διεκπεραιώσει 495 προτάσεις.

Στην Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής νέων μελών με τιμή € 70 ανά μερίδα, € 65 ανά μερίδα για τους παλιούς συνεταίρους, ενώ για τα νέα μέλη που θα αγοράσουν περισσότερες από 150 μερίδες η τιμή διαμορφώνεται στα € 65 ανά μερίδα.

Previous Κ. Μίχαλος: Να μειωθούν κατά 10% οι ασφαλιστικές εισφορές για τις «συνεπείς επιχειρήσεις»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας