Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
mixalos evea F315515265

Κ. Μίχαλος: Κοστολογημένη η πρόταση της ΚΕΕ για ανάκαμψη της οικονομίας

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) είναι ο μόνος φορέας με πλήρη και κοστολογημένη πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την οποία έχει θέσει ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο πρόεδρός της Κωσταντίνος  Μίχαλος, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΕ, ενώ σχολιάζοντας το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, χαρακτήρισε «υφεσιακό» το νέο μνημόνιο.

Όπως ανέφερε, η υποδοχή της συμφωνίας έγινε σχεδόν με ανακούφιση, αφού απέτρεψε τον άμεσο κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, τα μέτρα που τη συνοδεύουν είναι «πιο δυσβάσταχτα από ποτέ», ενώ το μίγμα της πολιτικής που τα συνοδεύει είναι για μια ακόμη φορά «αντιαναπτυξιακό, αφού στηρίζεται στην αύξηση της φορολογίας».

«Η λαίλαπα των φόρων και των άλλων αντιαναπτυξιακών μέτρων που περιγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και φτάνουν τα 4,35 δισ. ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν τη χαριστική βολή στην αγορά και στην οικονομία» εκτίμησε και κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για την εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, η ΚΕΕ προτείνει ριζική μείωση της φορολογίας, εξορθολογισμό της φορολογίας εισοδήματος, διεύρυνση των φορολογικών βάσεων, μείωση συντελεστών και παράλληλη εντατικοποίηση της προσπάθειας για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας, εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών με βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε «μονόδρομο» τη μείωση του χρέους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Νέα ΠΝΠ: Τι αλλάζει για ΕΣΠΑ, ΚΤΕΟ και δομές κατά της φτώχειας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας