Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
mixalos evea F315515265

Κ. Μίχαλος: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αναβολή στο ασφαλιστικό

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αναβολή στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού» ανέφερε σε εκδήλωση για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί με μπαλώματα, ενώ εξήγησε ότι το υπάρχον σύστημα δημιουργεί ανισότητες, με ασφαλισμένους δύο κατηγοριών.

«Έχουμε ένα σύστημα που επιβαρύνει δυσανάλογα την οικονομία, αφού για κάθε ευρώ που παράγει η χώρα τα 25 λεπτά σχεδόν πρέπει να αφαιρούνται για την παροχή συντάξεων, που επιβάλλει υψηλό μη μισθολογικό κόστος, υπονομεύοντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, τις ίδιες, δηλαδή, τις πηγές, από τις οποίες τροφοδοτείται», σημείωσε.

«Έχουμε ένα σύστημα που στηρίζεται σε λογικές προηγούμενων δεκαετιών, σε μια χώρα, σε μια οικονομία, αλλά και σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει δραματικά. Δεν μπορούμε να επιμένουμε σε ένα ασφαλιστικό σύστημα του χθες, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο», πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών λειτουργεί ως λύση ανάγκης, για να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις. «Πρόκειται για ένα μέτρο που πλήττει ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πάμε, δηλαδή, να καλύψουμε, όπως-όπως μια άμεση ανάγκη, με τρόπο που υπονομεύει την ανάπτυξη και, κατ’ επέκταση, τη δυνατότητα τροφοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος».

Κατά τον κ. Μίχαλο, «χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με τη δικαιοσύνη. Ένα σύστημα το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη: Εξασφαλίζοντας τους εργαζόμενους και ευνοώντας αποταμιεύσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Previous Αυστηρό μήνυμα Αλεξιάδη στις τράπεζες για το αυξημένο κόστος των POS
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας