Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κ. Μίχαλος: Η αγορά ζητάει συμφωνία και όχι ρήξη – Κορκίδης: Μία κακή συμφωνία είναι μία σωτήρια συμφωνία

Να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωσταντίνους Μίχαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star». 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα δίλημμα μεταξύ της ρήξης και της συμφωνίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «η αγορά λέει να πάμε σε συμφωνία».

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως το επώδυνο μέρος της συμφωνίας θα πρέπει να αφορά τις κρατικές δαπάνες και όχι τα δημόσια έσοδα, καθώς όπως εξήγησε, η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί.

Περιγράφοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για έλλειψη ρευστότητας και στάση πληρωμών.

Κορκίδης: Μία κακή συμφωνία είναι μία σωτήρια συμφωνία

Στην εκτίμηση πως μία μέτρια ή κακή συμφωνία είναι μία σωτήρια συμφωνία προέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Καλώντας την κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία, τόνισε πως ακόμη και μία μέτρια ή κακή συμφωνία είναι σωτήρια για τη χώρα.
«Η επιχειρηματικότητα ας γίνει η Ιφιγένεια ώστε να υπάρξει συμφωνία» συμπλήρωσε ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, που αναμένεται να πλήξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε, κοστίζει πολύ ακριβά να είσαι συνεπής επιχειρηματίας στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως οι νέες επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις «περνούν» άμεσα στον καταναλωτή.

Παράλληλα, υπερθεμάτισε πως οι πρόσθετοι φόροι στερούν από τις επιχειρήσεις σημαντικούς πόρους ρευστότητας, αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

naftemporiki.gr

Previous Απέσυρε η Ν. Βαλαβάνη άρθρο για έκπτωση φόρου από χρήση φυσικού αερίου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας