Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
logo F41728912

INNO.TRITION:Πλατφόρμα Διασυνοριακού δικτύου

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου INNO.TRITION εγκαινιάζεται η νέα πλατφόρμα διασυνοριακού δικτύου με σκοπό την αντιστοίχιση της προσφοράς οργανικών αποβλήτων με τη ζήτηση

 

23 Δεκεμβρίου 2020.

Το έργο INNO.TRITION («Καινοτόμα χρήση αποβλήτων από προϊόντα ελιάς, οινοποιίας και τυριών στη διατροφή των ζώων για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων για ζώα», Απρίλιος 2019 – Σεπτέμβριος 2021), συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδας-Ιταλίας 2014 -2020, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα Εθνικά Ταμεία Ελλάδα και Ιταλία, με συνολικό προϋπολογισμό 602.725,25 ευρώ, παρουσιάζει την πλατφόρμα διασυνοριακού δικτύου για την αντιστοίχιση της προσφοράς οργανικών αποβλήτων με τη ζήτηση (https://app.interreginnotrition.eu).

Έχοντας ως βάση πολλαπλές καινοτόμες τεχνολογίες, η πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί ως εικονικός χώρος με αρθρωτό, λογισμικό ανοιχτού κώδικα και επεκτάσιμο τρόπο για να διασφαλιστεί ότι οι προσφορές υποπροϊόντων τροφίμων και τα σχετικά αιτήματα φθηνών ζυμώσιμων θρεπτικών συστατικών θα αντιστοιχίζονται στην παραγωγή ζωοτροφών, όπως στη ενσίρωση (διαδικασία της ζύμωσης φυτικών προϊόντων με υψηλό περιεχόμενο υγρασίας και υπό αναερόβιες συνθήκες, με σκοπό τη διατήρηση του προϊόντος αλλά και τη βελτίωση της θρεπτικής του αξίας για χρήση ως ζωοτροφή.)

Μετά την επίτευξη εικονικής συμφωνίας που βασίζεται σε μια ήδη ενεργή προσφορά και συνεπώς, επιτυγχάνεται η απόκτηση συγκεκριμένων αντικειμένων και ποσοτήτων, οι χρήστες μπορούν να κανονίσουν τη φυσική μεταφορά και επεξεργασία των υποπροϊόντων τροφίμων.

Οι πιθανοί χρήστες αυτής της πλατφόρμας είναι, μεταξύ άλλων, βιομηχανίες τροφίμων που παράγουν μεγάλες ποσότητες οργανικών αποβλήτων (π.χ. ελαιοτριβεία, οινοποιεία, γαλακτοκομεία) και αγρότες που παράγουν απόβλητα με πιθανό περιεχόμενο βιοδραστικών ενώσεων (πολυφαινόλες, ίνες κ.λπ.). Οι εταιρείες παραγωγής ζώων (ζώα, πρόβατα, χοίροι, πουλερικά) μπορούν να επωφεληθούν χρησιμοποιώντας τα συστατικά που προσφέρονται στην πλατφόρμα INNO.TRITION στην «λειτουργική» παραγωγή τροφών στο αγρόκτημά τους.

Γίνετε μέρος της πλατφόρμας Διασυνοριακού δικτύου INNO.TRITION!

Οι εταίροι του INNO.TRITION: Επιμελητήριο Άρτας ως Επικεφαλής Εταίρος, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Γεωργίας, Πανεπιστήμιο Aldo Moro του Μπάρι και Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Ινστιτούτο Επιστημών Παραγωγής Τροφίμων (CNR-ISPA) προσβλέπουν στην ενίσχυση και τη διατήρηση της πλατφόρμας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων μερών (π.χ. βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες παραγωγής ζώων). Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να επισκεφθούν την πλατφόρμα και να συμμετέχουν σε αυτήν!

 

Για να περιηγηθείτε στην πλατφόρμα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://app.interreginnotrition.eu.

Πληροφορίες: Επιμελητήριο Άρτας, Νάνσυ Διαμαντοπούλου, τηλ 2681028728,

Σχετικά Αρχεία:

Previous Αποκτήστε σήμερα, εντελώς δωρεάν το δικό σας Ηλεκτρονικό Ράφι/Κατάστημα Προβολής Προϊόντων & Επιχειρήσεων στην Ηλεκτρονική Αγορά Προϊόντων του Επιμελητηρίου Άρτας, www.artamarket.gr
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας