Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
INCLUST seminario1 F 1513851408

INCLUST: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Clusters Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο για Clusters Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του έργου
«InClust – Τοπικά πολιτιστικά clusters & Θερμοκοιτίδες Κοινωνικών Επιχειρήσεων στους τομείς του Πολιτισμού/Τουρισμού & της Λαϊκής Παράδοσης» του Προγράμματος Interreg ελλάδα Αλβανία 2014-2020.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση του έργου InClust από την κ. Αντουέλα – Έλλη Βαγγέλη (Υπεύθυνη Έργου). Ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης (Υπεύθυνος της Μονάδας Σχεδιασμού & Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών) παρουσίασε μια ολοκληρωμένη μεθοδολογική προσέγγιση στη δημιουργία  Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) και έκανε αναφορά σε μια σειρά καλών πρακτικών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Στρογγυλόπουλος (Technology Transfer Officer, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος») εξειδίκευσε τη θεματική της δημιουργίας Συνεργατικών Σχηματισμών ειδικά για την περιοχή της Ηπείρου και παρουσίασε σχετικές ιδέες, προτάσεις, πολιτικές καθώς και τη στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Μετά το σύντομο διάλειμμα για καφέ πραγματοποιήθηκε η εισήγηση του κ. Γιώργου Κοκκώνη (Αναπληρωτή καθηγητή Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) ο οποίος μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο αρχές και διεθνή πρότυπα που αφορούν στην οργάνωση, την ψηφιοποίηση και την τεκμηρίωση υλικού για αρχεία πολιτισμικής κληρονομιάς. Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Χρυσόστομος Στύλιος(Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) ο οποίος παρουσίασε βασικές αρχές για την επιτυχημένη προώθηση και προβολή του πολιτισμού μέσω του διαδικτύου και των socialmedia.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από την κ. Παρθενία Χαρίτου (Στέλεχος Πολυεθνικής. Συντονίστρια θεσμού Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (Πολιτισμός & Περιβάλλον) στην Κοιλάδα Αχελώου) της καλή πρακτικής αναζωογόνησης της Κοιλάδας του Αχελώου μέσω δράσεων Δημιουργικής Βιομηχανίας.

Ακουλούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες οι οποίοι συνέβαλλαν στον κοινό προβληματισμό με τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις τους.

Η προσπάθεια για την δημιουργία ενός ευρέως σε συμμετοχή και δυναμική συνεργατικού σχηματισμού (cluster) της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας στην Άρτα θα συνεχιστεί στο πλαίσιο του έργου InClust με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών αμέσως μετά το Πάσχα. Σύντομα το video της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ στο youtube.
Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3” ευχαριστεί τους εισηγητές, που μοιράστηκαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους αλλά και τις καινοτόμες προτάσεις τους με την κοινωνία της Άρτας. Θερμές ευχαριστίες επίσης, απευθύνουν στα στελέχη του Επιμελητηρίου Άρτας για την καταλυτική υποστήριξή τους στη διοργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.

Previous Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια, από το ελεύθερο εμπόριο, ελαστικών επισώτρων, προς την κάλυψη αναγκών κίνησης υπηρεσιακών οχημάτων της Δ/νσης Αστυνομίας Άρτας & υφιστάμενων Υπηρεσιών της, έτους 2019
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας