Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
icap kyklos ergasion2015 F 603979670

ICAP: Υποχώρηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε 5 από τους 9 ευρύτερους κλάδους του εταιρικού τομέα (εξαιρουμένου του χρηματοπιστωτικού) το 2015

Tα συγκεντρωτικά οικονομικά αποτελέσματα του Ελληνικού Εταιρικού Τομέα για τους 12 κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με βάση τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης 16.168 επιχειρήσεων για τη διετία 2014-2015, παρουσιάζει η ετήσια δίγλωσση έκδοση της ICAP Group, « Η Ελλάδα σε Αριθμούς ».

Η οικονομοτεχνική Μελέτη που εκπονεί ο Όμιλος ICAP από το 1983, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πίνακες με τις 300 κορυφαίες εταιρείες του Εταιρικού Τομέα βάσει Κύκλου Εργασιών, τις 20 κορυφαίες εταιρείες βάσει Κερδών ανά κλάδο του Εταιρικού Τομέα, ενοποιημένους συγκεντρωτικούς ισολογισμούς και λογαριασμούς αποτελεσμάτων χρήσεως, χρηματοοικονομικούς δείκτες ανά κλάδο του Εταιρικού Τομέα καθώς και τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας. 

Σύμφωνα με την επεξεργασία των συγκεντρωτικών μεγεθών  15.771 επιχειρήσεων, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αυτές του χρηματοπιστωτικού τομέα, προκύπτει ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών τους μειώθηκε κατά 2,8% το 2015/14,  και διαμορφώθηκε σε €128 δισ. περίπου. Συγκεκριμένα, υποχώρηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε πέντε από τους εννέα ευρύτερους κλάδους του εταιρικού τομέα (εξαιρουμένου του χρηματοπιστωτικού). Την εντονότερη  υποχώρηση κύκλου εργασιών εμφάνισαν ο τομέας της Μεταποίησης (-8,2%) και των Ορυχείων-Λατομείων (-5,8%) . Αντίθετα, τέσσερις κλάδοι είχαν αυξημένες πωλήσεις το τελευταίο έτος, με την εντονότερη σχετικά αύξηση να προέρχεται από τους τομείς των Ξενοδοχείων-Εστιατορίων (4,1%) και της Γεωργίας-Αλιείας (3,1%).

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη μελέτη σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σχετικά Αρχεία:

Previous 2ο Συνέδριο Στρατηγικής Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου Δηλώσεις συμμετοχής για Β2Β συναντήσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας