Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Η προσέλκυση επενδύσεων στη συνάντηση Γ. Σταθάκη με οικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους

Η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με το Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Ο υπουργός συνομίλησε με περισσότερους από 40 εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους πρεσβειών, στους οποίους ανέπτυξε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς και στους ανταγωνιστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, τα logistics και ο τουρισμός.

Στάθηκε δε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. «Η χώρα δεν αποτελεί πόλο προσέλκυσης βραχυπρόθεσμων επενδύσεων που στηρίζονται στο φτηνό εργατικό κόστος και στη χαμηλή φορολογία. Αντίθετα, τα βασικά της πλεονεκτήματα συνίστανται στο υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό και στο σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον που εγγυάται η παρούσα κυβέρνηση μέσα από μία σειρά μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Στην συνάντηση, η οποία συνδιοργανώθηκε με το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), ο πρόεδρός του, Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος, Βελισσάριος Δότσης, μίλησαν για τον καταστατικό σκοπό, τη στρατηγική και τους στόχους του οργανισμού, που αποτελεί τον κεντρικό φορέα του υπουργείου Οικονομίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το Club των ξένων οικονομικών και εμπορικών ακολούθων στην Ελλάδα (ECDC) αποτελείται από 50 περίπου ακολούθους πρεσβειών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για θέματα οικονομικής πολιτικής και εξωτερικού εμπορίου – επενδύσεων στις πρεσβείες τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των εισφορών στον ΟΓΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας