Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papazoglou st epix parko02052014 F 701743907

Η νέα πρόταση της Δ.Ε. Επιμελητηρίου Άρτας για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας

Τη νέα της πρόταση, για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Κρεκούκια» Αμμοτόπου, κατέθεσε σήμερα και δημόσια η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, αντιλαμβανόμενη την αδυναμία για τεχνικούς και κοινωνικούς λόγους, κατασκευής του Πάρκου στη θέση «Λιβάδια» Φιλοθέης.

Σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Άρτας  Χρήστος Παπάζογλου, την Παρασκευή το πρωί, αναφέρθηκε  στις μέχρι τώρα ενέργειες της Διοίκησης για την κατασκευή του ΕΠΙΧ. ΠΑΡΚΟΥ  Άρτας, τη νέα πρότασή της, αλλά και στους λόγους για τους οποίους αναγκάζεται να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά και να προτείνει άλλη θέση. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπάζογλου τόνισε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη θέση καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να κατασκευάσουμε επιτέλους το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η Επιχειρηματική Κοινότητα, που δικαίως θεωρεί το έργο αναγκαίο και εκσυγχρονιστικό, θα «μας πάρει με τις πέτρες».

Η εμμονή στη θέση Λιβάδια Φιλοθέης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι αντιπαραγωγική, αναποτελεσματική και πάντως απαγορευτική.

Να σημειώσω, ότι η τελευταία απόφαση της Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (Ε.ΧΩ.Π.) της Περιφέρειας η οποία χαρακτηρίζει τη  θέση «Λιβάδια» στην Καλαμιά ως Γεωργική Γης Υψηλής Παραγωγικότητας (Πρακτικό 99/20-12-2013), σε συνδυασμό με την εκφρασμένη αρνητική θέση των κατοίκων της Φιλοθέης, τυπικά και ουσιαστικά  ακυρώνει την όποια δυνατότητα κατασκευής επιχειρηματικού πάρκου στην εν λόγω περιοχή.

Κάποιοι θα πουν ότι μπορούμε να προσβάλλουμε την απόφαση ή να ξεκινήσουμε την κατασκευή ακόμη κι αν η γη είναι χαρακτηρισμένη ως Υψηλής Παραγωγικότητας και να συγκρουστούμε με τους κατοίκους της περιοχής. Ακόμα κι αν όλα αυτά τα Κερδίσουμε θα μας πάρει άλλες 2-3 δεκαετίες. Μπορούμε να περιμένουμε;

Η γνώμη της διοίκησης είναι ΌΧΙ και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προτείνουμε τη θέση Κρεκούκια, η οποία συγκεντρώνει ή καλύπτει τις περισσότερες αναγκαστικές προϋποθέσεις. Είναι μια πρόταση για λύση εφικτή, γρήγορη και με κοινωνική συναίνεση.

Θα βρεθούν κάποιοι, που θα θελήσουν να μας ξαναβάλουν στο γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς, αλλά το παιχνίδι είναι για παιδιά, που ούτε λόγο δίνουν, ούτε συναισθάνονται την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας, να επιβιώσει και να παράγει προϊόν, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Άκουσα και πάλι, πριν καλά καλά διατυπώσουμε την πρότασή μας, τις γνωστές μεμψιμοιρίες των γνωστών μεμψίμοιρων. Λένε και γράφουν ότι είναι έτοιμοι να κατασκευάσουν Επιχειρηματικά Πάρκα σε χώρους ιδεατούς. Και γιατί δεν το λένε δημόσια; Πού, Πως; πότε και Γιατί;

Γιατί απλώς, δεν έχουν Πρόταση, δεν έχουν Θέση αλλά Αντίθεση, Δεν έχουν Δράση αλλά Αντίδραση.

Αλλά κατανοώ μέρες που είναι, την αγωνία τους να δηλώσουν Παρόν, έστω και μέσω της Άρνησης. Δικαίωμά τους.

Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή εκτελεί και υλοποιεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση οφείλει να μας υπενθυμίζει διαρκώς να είμαστε καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι και Ταχύτεροι. Κι εμείς αυτό Κάνουμε.

Και σε τελική ανάλυση προέχει το έργο και όχι ο λόγος.

Η θέση «Κρεκούκια» αποτελεί για την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου την καλύτερη Λύση και για μένα προσωπικά την αρτιότερη επιλογή για την υπέρβαση των γραφειοκρατικών, τεχνικών και κοινωνικών αναχωμάτων.

Είχα υποστηρίξει τη συγκεκριμένη επιλογή και ως αντινομάρχης το 2007, γνωρίζοντας και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας όλα τα υπέρ και τα κατά των λύσεων, που είχαν προταθεί.

Μεσολάβησε η γνωμοδότηση της ΕΤΒΑ το 2008, που υποβάθμιζε τη θέση Κρεκούκια λόγω της  κλίσης του εδάφους, αλλά και τότε, παρά τις δικές μου επιφυλάξεις και προκειμένου επιτέλους να ξεκινήσει το έργο, αποδέχθηκα την Πρόταση για κατασκευή του Πάρκου στην Καλαμιά.

Όμως και πάλι τα παλιά προβλήματα ξαναβρέθηκαν μπροστά μας.

Αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και στο μεσοδιάστημα, πετύχαμε τη συναίνεση της Περιφέρειας και μάλιστα διασφαλίσαμε κονδύλια για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων νέων μελετών.

Δικαίως παρατηρούν κάποιοι, ότι αξιοποιούμε την προεκλογική περίοδο. Γιατί αν όχι τώρα Πότε;

Τώρα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδείξουμε όλα τα προβλήματά και να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας, ώστε να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι και να δεσμευθούν δημόσια για  το θέμα και τελικά ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του;;;

Καλώ λοιπόν όλους τους υποψηφίους  δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους να δεσμευθούν δημόσια, ρητά και κατηγορηματικά αν θέλουν το έργο κι αν ΝΑΙ, ότι θα προωθήσουν αποτελεσματικά απ’ όποια θέση κι αν βρεθούν την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Καλώ επίσης, όσους τυχόν έχουν άλλη Πρόταση να την καταθέσουν άμεσα, ώστε να κριθεί δημόσια αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις, που απαιτεί το νομοθετικό πλαίσιο….

Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ακόμα μια υπεκφυγή κατά το γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς».

Previous Διεθνής Έκθεση Natural Stone 2014 4-7 Ιουνίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας