Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
foroum aic F1520019367

«Η Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου: «Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στις νέες οικονομικές συνθήκες» στη 14η συνάντηση του Φόρουμ Αδριατικής & Ιουνίου

Στην Κέρκυρα 10 με 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 14η  συνάντηση του Φόρουμ της Αδριατικής και του Ιονίου. Το θέμα του Φόρουμ είναι  «Η Μακροπεριφέρεια της  Αδριατικής και του Ιονίου: «Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στις νέες οικονομικές συνθήκες».

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ έχουν προγραμματιστεί τα παρακάτω Workgroup:

1) Ομάδα Εργασίας με θέμα τον Αγροτικό Τομέα. Σκοπός του Φόρουμ είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση πάνω στη Μεσογειακή Διατροφή ως αναπόσπαστο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής για ολόκληρη την κοινωνία. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικοί ομιλητές γνώστες/εμπειρογνώμονες για  τη Μεσογειακή Διατροφή, προερχόμενοι από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου όπως είναι η Αίγυπτος, η Ισπανία και η Ελλάδα οι οποίοι θα συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους.

2) Ομάδα Εργασίας με θέμα την «Προώθηση της καινοτόμου θαλάσσιας ανάπτυξης» που αναφέρεται στον 1ο Πυλώνα της Στρατηγικής EUSAIR « Αλιεία και υδατοκαλλιέργεια».

Στο πλαίσιο του αξόνα αυτού θα αντιμετωπιστουν θέματα στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, της μπλε οικονομίας και η τεχνολογική ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας με αυτό τον τρόπο προβλήματα όπως η ρύπανση της θάλασσας, των εκπομπών CO2 από θαλάσσιες μεταφορές κλπ

3) Ομάδα Εργασίας με θέμα την «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» που αναφέρεται στο θεματικό πλαίσιο των προτεραιοτήτων της EUSAIR: «Έρευνα, καινοτομία και ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις  οικονομική ανάπτυξη / ανάπτυξη ικανοτήτων».

4) Ομάδα Εργασίας με θέμα τις «Μεταφορές» που αναφέρεται στον 2ο Πυλώνα της Στρατηγικής EUSAIR: «Συνδεσιμότητα της περιοχής» Ο πυλώνας αυτός θα πρέπει να επικεντρωθεί σε τρία στρατηγικά θέματα: α) τη βελτίωση των θαλάσσιων μεταφορών, β) την ανάπτυξη των συνδέσεων με την ενδοχώρα και γ) τη βελτίωση των διασυνδέσεων σε σχέση με την ενέργεια.

5) Ομάδα Εργασίας με θέμα την «Διατήρηση, προστασία και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος» που αναφέρεται στον 3ο Πυλώνα της Στρατηγικής EUSAIR. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος (θαλάσσια βιοποικιλότητα και η ρύπανση των θαλασσών) και οι υπερεθνικοί χερσαίοι οικότοποι και η βιοποικιλότητα, είναι τα κύρια θέματα που θα αντιμετωπιστούν με τη μελλοντική στρατηγική στο πλαίσιο του παρόντος άξονα.

6) Ομάδα Εργασίας με θέμα τον Τουρισμό που αναφέρεται στον 4ο Πυλώνα της Στρατηγικής EUSAIR: «Εναλλακτικός Τουρισμός»

Οι στόχοι του Πυλώνα επικεντρώνονται στην βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, αναγνωρίζοντας τη βιωσιμότητα και την ποιότητα ως βασικές πτυχές για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα στον τομέα του τουρισμού στην Μακροπεριφέρεια ΑδριατικήςΙονίου.

Η συμμετοχή σας στη 14η  συνάντηση του Φόρουμ Αδριατικής και Ιονίου θεωρείται μεγάλης σημασίας καθώς θα μοιραστείτε την εμπειρία σας με άλλους συμμετέχοντες και με αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί μία σωστή ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, γνώσεων και εμπειρίας με σκοπό  στοχευμένες   επιχειρηματικές δράσεις σε έργα που αφορούν το εν λόγω θέμα.
Προκειμένου να διευκολύνετε στην διοργάνωση του Συνεδρίου, παρακαλούμε να  εγγραφείτε στο http://www.forumaic.org/eventi.php?strLang=en ή στη Γραμματεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας τηλ.2661081026 & 2661080575 καθώς και στα
emailtsolakidou@corfucci.gr και corfucci@otenet.gr.

 Επιμελητήριο Κέρκυρας

Τηλ. 2661031998, 2661039813, 2661080575,2661081026

e-mail: corfucci@otenet.gr, eparkeia@corfucci.gr, tsolakidou@corfucci.gr

 

Previous ΕΣΕΕ: 3 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις κλειστές στην Αθήνα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας