Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katalogos F 702453330

Η ΚΥΑ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Άρτας σας  ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2377/16-6-2020 η υπ., αριθμ. ΓΔΟΥ 134/16-6-2020 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι και η διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για τον μήνα Μάιο.
Προβλέπεται ότι οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport, μέχρι και την 25/6/2020. Παράλληλα, σε δύο συνημμένους στην σχετική απόφαση πίνακες καθορίζονται δύο διαφορετικές κατηγορίες ΚΑΔ , ανάλογα με τον χρόνο επανεκκίνησης των σχετικών δραστηριοτήτων και προβλέπεται διαφορετική αποζημίωση (ποσού 534Ευρώ και 300 Ευρώ αντίστοιχα )για την κάθε κατηγορία. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ως άνω κοινή υπουργική απόφαση προβλέπονται τα εξής:
Καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού:
α) Ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ στους δικαιούχους της περίπτωσης α’ του άρθρου 2, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για τους οποίους παρέμειναν σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19,
β) ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, στους δικαιούχους της περίπτωσης β’ του άρθρου 2, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για τους οποίους δεν παρέμειναν σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

https://www.eea.gr/arthra-eea/i-kia-gia-tin-apozimiosi-idikou-skopou-gia-ton-mina-maio-gia-tous-eleftherous-epangelmaties-ke-tis-epichirisis/

ΠΗΓΗ:ΕΕΑ

Previous ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:Γνωστοποίηση διενέργειας Συνοπτικών Διαγωνισμών(Καθετήρων διαφόρων + συσκευές παροχέτευσης)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας