Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papazoglou kreopoles daok vassos1 F 37579058

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και ο εντοπισμός όσων σφάζουν και διαθέτουν παράνομα στην αγορά κρέατα στη συνάντηση Επιμελητηρίου – Συλλόγου Κρεοπωλών & Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας

Συνάντηση με τον Δ/ντή κ. Δημήτρη Βάσσο και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής είχαν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών κ. Κώστας Αντωνίου, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Κρεοπωλών εν όψει της αυξημένης αγοραστικής κίνησης των εορτών του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα σχετικά με το παραεμπόριο, την παράνομη σφαγή και διακίνηση κρέατος, αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κατανάλωσης των ημερών.

Τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων ως προς την προέλευση των κρεάτων και τον εντοπισμό παράνομων σφάγιων.

«Γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία σας έχει σημαντικές ελλείψεις σε κτηνιάτρους και κατανοούμε ότι κάνετε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανταποκριθείτε στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, ωστόσο σας καλούμε να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους για τον εντοπισμό όσων σφάζουν και διαθέτουν παράνομα στην αγορά κρέατα, που δεν ελέγχονται ως προς τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Πέραν των θεμάτων ασφάλειας των καταναλωτών και δημόσιας υγείας , τίθενται και ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των νομίμως λειτουργούντων κρεοπωλείων», επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου.

Ο κ. Δημήτρης Βάσσος αναγνώρισε το δίκαιο των προτάσεων του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Κρεοπωλών, τους ευχαρίστησε για την παρέμβασή τους και διαβεβαίωσε ότι έλεγχοι γίνονται ανελλιπώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μάλιστα αυτή την περίοδο, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είναι αυξημένοι.

Previous Το έθιμο του σπασίματος των πιάτων, το Μ. Σάββατο το πρωί, μπροστά από τα καταστήματα θα τηρηθεί και φέτος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας