Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
nafpigeio F2049474001

Η διερεύνηση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Π. Μίχαλου με Πρόεδρο κρατικού κινεζικού ομίλου Fujian Shipbuilding Industry Group

Mε τον Πρόεδρο του κρατικού ναυπηγοκατασκευαστικού ομίλου της κινεζικής Περιφέρειας Fujian, Zhao Jinjie συναντήθηκε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος,  με κύριο αντικείμενο συζήτησης τη διερεύνηση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Ο κ. Jinjie τόνισε ότι η εταιρεία του επιθυμεί να διερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά ναυπηγεία, καθώς επίσης και με ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού. Αναφέρθηκε στη συνεργασία του με ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας και επεσήμανε την υψηλή ζήτηση, από πλευράς κινεζικών ομίλων, για εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία στο ναυπηγοεπισκευαστικό και ευρύτερα ναυτιλιακό κλάδο. 

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι οι Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και συμφώνησε ότι ένας από τους τομείς που παρουσιάζει ιδιαίτερες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι ο ναυπηγοεπισκευαστικός. Όπως επεσήμανε, οι Έλληνες πλοιοκτήτες αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων, καθώς πάνω από 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό κατασκευή αυτήν την περίοδο στη Κίνα. 

Δεδομένης αυτής της συνεργασίας, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε σε δύο επιπλέον προτεινόμενους τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας. Καταρχάς, στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης που προσφέρουν τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους Έλληνες πλοιοκτήτες για εργασίες που υλοποιούνται όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στα ελληνικά ναυπηγεία. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην πρόταση της ελληνικής πλευράς να προστεθεί στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και εξειδικευμένο Μνημόνιο Συνεργασίας σχετικά με τα κινεζικά ναυπηγεία και τους Έλληνες προμηθευτές εξοπλισμού. 

Previous Διορθώνονται τα προβλήματα πληρωμών εξισωτικής αποζημίωσης 2013. Στα 130 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν από το ΥπΑΑΤ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας