Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Η διαδικασία για τη μεταφορά έδρας στο εξωτερικό – Οι προθεσμίες

Φορολογούμενοι οι οποίοι επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό ακόμη και για το φορολογικό έτος 2014, μπορούν να το πράξουν, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην εφορία μέχρι την τελευταία εργάσιμη του πρώτου 10ημέρου του Μαΐου.

Οι Δ.Ο.Υ. από την πλευρά τους υποχρεούνται να αποφανθούν για το εάν ο φορολογούμενος θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ή εξωτερικού εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Για το θέμα της μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας, η Γενική Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζεται η σχετική διαδικασία καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό οφείλουν να υποβάλουν στο αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ. όπου υπάγονται:

Αίτηση (Μ0) με τα συνημμένα έντυπα Μ1, Μ7 και έγγραφη δήλωση, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους, για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου τους στην Ελλάδα, το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου του φορολογικού έτους που ακολουθεί το φορολογικό έτος αναχώρησης, ενώ οφείλουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αναλυτικά περιγράφονται στην εν λόγω απόφαση) το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου του έτους αυτού.

naftemporiki.gr

Previous Πώς θα φορολογηθούν φέτος οι επιχειρήσεις – Όλη η εγκύκλιος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας