Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στη συνάντηση Γ. Σταθάκη – θεσμών

H νομοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών οι οποίες θα διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική πλευρά συζητά μόνο για τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Το θέμα αυτό δεν μετατίθεται ούτε στην πρώτη αξιολόγηση» σχολίασε η ίδια πηγή.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, θέμα συζήτησης με τους θεσμούς είναι και η συγκρότηση «Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους» και η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη. 

Όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ

Previous ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας