Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis F 1991855477

Η αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ στη συνάντηση Σταθάκη – Κατάινεν

Η δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατάινεν, στόχος του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ είναι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των έξυπνων επενδύσεων σε τομείς και κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα και με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να επέλθει οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκρινε ως προτεραιότητα τα θέματα ενέργειας, τουρισμού και υποδομών αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τους τομείς της καινοτομίας και της έρευνας καθώς διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στις προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας.

Επίσης τόνισε ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, ενώ υπάρχει τεράστια δυνατότητα για επενδύσεις στις κοινωνικές υποδομές.

Στην παρούσα φάση, διευκρίνισε, η κυβέρνηση εξετάζει τα υφιστάμενα προγράμματα που βρίσκονται σε κάποιο σημείο ωρίμανσης και παράλληλα ενθαρρύνει την κατάθεση νέων προτάσεων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτές. 

naftemporiki.gr

Previous Νέα προθεσμία για δήλωση βλάβης ταμειακών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας