Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Μίχαλου

Η απλούστευση των διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κ. Μίχαλου.

Το κρίσιμο θέμα σε σχέση με τον νόμο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων θα είναι η εφαρμογή του, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να συνεργαστούμε τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε πράγματι να αλλάξει η εικόνα για τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα. Να στείλουμε ένα μήνυμα εναντίον της γραφειοκρατίας. Ξέρω πως πολλοί αμφιβάλουν. Δικαιολογημένα, διότι για χρόνια ακούν διακηρύξεις εναντίον της γραφειοκρατίας. Ήρθε όμως η ώρα πράγματι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Αυτή είναι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά και αυτό είναι που θα επιδιώξουμε τους επόμενους μήνες, έχοντας αποφασίσει να ολοκληρωθεί το πλαίσιο μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη και στις λεπτομέρειές του».

Εξάλλου, ο κ. Μίχαλος κατέθεσε τις προτάσεις των επιμελητηρίων για τα επιχειρηματικά πάρκα και για τις χρήσεις γης. Μετά τη συνάντηση τόνισε: «Έχω την αίσθηση, ότι μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, μια μεταρρύθμιση η οποία περιμένει από το 1981, σήμερα προχωράει στην υλοποίησή της. Βλέπουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε τα γραφειοκρατικά αυτά προβλήματα που ρυθμίζουν τα επιχειρηματικά πάρκα αλλά και γενικότερα τις χρήσεις γης, σήμερα είμαστε πολύ κοντά στην επίλυσή τους. Με αποτέλεσμα και να τονωθεί η αγορά των ακινήτων, αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με πολύ πιο απλοποιημένη μορφή».

 

Previous Πληρωμή υπολοίπου διαφοράς για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας