Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
verolino F1662831430

Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου: Έρευνα για Διατροφικές και αγοραστικές συνήθειες στη Γερμανία

Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Κοινής Γνώμης «forsa» που διεξήχθη κατ’ εντολή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Διατροφής και Γεωργίας (BMEL) καταγράφει στοιχεία για τις διατροφικές και αγοραστικές συνήθειες στη Γερμανία:

– 90% των ερωτηθέντων φέρονται διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για προϊόντα ζωικής παραγωγής, με πιστοποίηση ορθής μεταχείρισης των ζώων από τα οποία προήλθαν. Πιο συγκεκριμένα, 52%, 23% και 6% των ερωτηθέντων είναι για το λόγο αυτό διατεθειμένο να πληρώσει για ένα κιλό κρέας αξίας 10 Ευρώ, επιπλέον 2-5 Ευρώ, 5-10 και άνω των 10 Ευρώ αντιστοίχως.

– 69% των ερωτηθέντων ενημερώνονται για τα τρόφιμα εντός καταστήματος, 42% διαδικτυακά, 39% μέσω της διαφήμισης, 30% μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, 5 21% σε διαδικτυακά φόρουμ συζήτησης, 20% από φορείς ενημέρωσης/προστασίας καταναλωτών και 14% από μέσα κοινωνικής δικτύωσης (31% των καταναλωτών ηλικίας 19-29, έναντι 4% των καταναλωτών άνω των 60 ετών).

– 64% προμηθεύεται τρόφιμα κυρίως από σούπερ μάρκετ και κατά δεύτερο λόγο (35%) από εκπτωτικά καταστήματα (discounter), ενώ 30% από ειδικά καταστήματα τροφίμων. 92% πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα τμήμα των προμηθειών τροφίμων σε αρτοποιεία, κρεοπωλεία και οπωροπωλεία. 68% ενίοτε σε λαϊκές αγορές, άνω του 50% απευθείας από του παραγωγούς, 53% σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Μόλις 7% προμηθεύεται τρόφιμα μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, σύμφωνα με έτερη πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Mintel, η Γερμανία καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό πρωτοεμφανιζομένων προϊόντων τροφίμων και ποτών ολικής χορτοφαγίας (vegan) παγκοσμίως. Ειδικότερα:

– Μεταξύ Ιουλίου 2017 και Ιουνίου 2018 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 15%.

– Το ίδιο χρονικό διάστημα 14% των πρωτοεμφανιζομένων προϊόντων εντός Γερμανίας ανήκε στην κατηγορία vegan έναντι μικρότερου ποσοστού 8% προϊόντων για απλούς χορτοφάγους (vegetarian).

– Τα αντίστοιχα ποσοστά παγκοσμίως ήταν αντίστροφα 5% για την κατηγορία (vegan) και 11% για την κατηγορία (vegetarian). 

Previous Γραφείο ΟΕΥ Ουάσιγκτον: Αλλαγή προδιαγραφών και έγκριση διάθεσης ελληνικού ούζου στην αγορά ΗΠΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας