Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
agrotika proionta F1197034616

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας:Καταστροφή προϊόντων που εισάγονται στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά παραβίαση των ρωσικών αντιμέτρων

Με Διάταγμα του Ρώσου Προέδρου από 29.07.2015 παρέχονται οδηγίες στη Ρωσική Κυβέρνηση σχετικά με την επιτόπου καταστροφή των προϊόντων που εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας και εμπίπτουν στην απαγόρευση εισαγωγών που έχει επιβάλει η Ρωσία από τις 7 Αυγούστου 2014.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι τα γεωργικά προϊόντα, πρώτες ύλες και προϊόντα διατροφής που παράγονται σε χώρες, οι οποίες έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ρωσικά νομικά και φυσικά πρόσωπα ή έχουν υποστηρίξει τις κυρώσεις αυτές, και των οποίων (προϊόντων) η εισαγωγή στη Ρωσία έχει απαγορευθεί, θα καταστρέφονται στα σύνορα, αρχής γενομένης από 6 Αυγούστου 2015.

Οι διατάξεις του εκτελεστικού διατάγματος δεν ισχύουν για τα εμπορεύματα που εισέρχονται στη Ρωσία από ιδιώτες για προσωπική τους χρήση, ή για τα εμπορεύματα που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς της τελωνειακής διαμετακόμισης και προορίζονται για τρίτες χώρες.

Η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση αυτή ανήκει στον Ρώσο Υπουργό Γεωργίας κ. Tkachev, ο οποίος έχει προετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο που περιγράφει όλες τις διαδικασίες καταστροφής των εμπορευμάτων, καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πρωτόκολλα καταστροφής που θα πρέπει να συνταχθούν για να πραγματοποιηθεί η καταστροφή. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αρμόδιοι να λάβουν την απόφαση για την καταστροφή των εμπορευμάτων είναι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης (Rosselkhoznadzor), καθώς και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευημερία (Rospotrebnadzor), οι οποίοι θα διαθέτουν και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Επισυνάπτεται το σχετικό Έγγραφο.

Previous 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας 9-14 Οκτωβρίου 2015 – Καπναποθήκες Καρδίτσας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας