Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
tokyo F830972311

Γρ. ΟΕΥ Τόκυο: Οδηγός Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία

Το Γρ. ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο ενημερώνει ότι “στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.japan-greece-business.gr/trofima έχουμε δημιουργήσει οδηγό εξαγωγής τροφίμων στην ιαπωνική αγορά. Ο οδηγός αποτελεί ενότητα του επιχειρηματικού οδηγού μας για την Ιαπωνία και είναι προσαρμόσιμος για πρόσβαση και από έξυπνα τηλέφωνα ή ταμπλέτες. Επίσης, έχει αναρτηθεί στο www.agora.mfa.gr .

Περιέχει πρακτικές πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο εξαγωγέας καθώς και τρόπους προσέγγισης της αγοράς όπου αναφέρεται το εκτιμώμενο κόστος κάθε επιλογής.

Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών προς την Ιαπωνία σημείωσαν αύξηση κατά 13,2% το 2016 έναντι του 2015, φθάνοντας σε αξία τα 19,1 εκ.€ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οκτώ από τις δέκα πρώτες κατηγορίες σημειώνουν αύξηση. Κυριότερες κατηγορίες είναι τα παρασκευασμένα λαχανικά και φρούτα, το ελαιόλαδο και τα παρασκευάσματα δημητριακών. Συνημμένα σας στέλνουμε τον πίνακα εξαγωγών τροφίμων για την περίοδο 2013-2016.

Σημειώνεται ότι με βάση την ιαπωνική στατιστική υπηρεσία το ύψος εξαγωγών μας ήταν 22,4εκ.€, με τις κυριώτερες αποκκλίσεις να παρατηρούνται στα παρασκευάσματα λαχανικών και το ελαιόλαδο, όπου η ιαπωνική πλευρά.

Παρακαλούνται οι επαγγελματικοί φορείς για την ενημέρωση των μελών τους ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάρτηση του Οδηγού Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία”.

Previous Μητρώο Συντονιστών για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας