Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xardouvelis stournaras F 398227101

Γκ. Χαρδούβελης: Πρέπει να κάνουμε και αυτά που θέλουμε εμείς και όχι μόνον αυτό που θέλει η τρόικα

«Χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία» θα συνεχιστεί η πολιτική στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον απελθόντα υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο νέος υπουργός, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, επισήμανε ότι «πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», αλλά «στο υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δούμε και τα νούμερα και ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να ισοσκελίζονται».

Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι «η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Οδεύουμε σε έναν ενάρετο κύκλο και τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται επιτέλους». Πρόσθεσε δε, ότι «το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται. Φέτος για πρώτη φορά».

Σχετικά με την προσωπική του φιλοσοφία, ο νέος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Η Αριστερά να καταλάβει ότι για αυτά που λέει πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός και η Δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό, να κοιτάξει το σύνολο και την οικογένεια». Όσον αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι «πρέπει να κάνουμε και αυτά που θέλουμε εμείς και όχι μόνον αυτό που θέλει η τρόικα».

Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε «σίγουρος ότι ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος για την προσφορά του, θα φυλάξει τις Θερμοπύλες, δηλαδή τα επιτεύγματα που είχαμε μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για μέτρα που ελήφθησαν με σημαντικό πολιτικό κόστος, προσθέτοντας, πάντως, ότι εάν η χώρα είχε πάρει έγκαιρα τα μέτρα, «η επιβίωσή μας δεν θα εξαρτιόταν από μια δόση».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Previous Ο Γκίκας Χαρδούβελης νέος υπουργός Οικονομικών και ο Ν. Δένδιας υπ. Ανάπτυξης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας