Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
giannis tsironis anapl ypourg paaen F 880881130

Γιάννης Τσιρώνης: «Πολύτιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων»

Στο Συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015», το οποίο διοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.

«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να ξανανοίξει ο διάλογος στην Ελλάδα για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αναβιώσουν επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως Υπουργείο παρουσιάσαμε εκείνα τα προγράμματα τα οποία είναι για μας πρώτης προτεραιότητας. Η χωροταξία, για παράδειγμα, δίνει στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να ξέρει που και πως μπορεί να χτίσει, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει γραφειοκρατία, διαφθορά και εκβιασμούς από πελατειακά συμφέροντα», υπογράμμισε ο Υπ. Αν ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης και πρόσθεσε:

«Τονίσαμε τις τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης και απεξάρτησης από το πετρέλαιο, όπως επισημάναμε και την τεράστια σημασία του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, ο κατακερματισμός της ιδιοκτησίας, η θολή δυνατότητα συναπόφασης, αλλά και το γεγονός ότι σε πάρα πολλά κτίρια της Αττικής δεν διαμένουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, είναι μια τροχοπέδη για την ενεργειακή αξιοποίηση και αναβάθμιση των κτιρίων», παρατήρησε ο Υπουργός Αναπληρωτής.

«Η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ σημαντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έμειναν αναξιοποίητα ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η αναγκαία χρηματοδότηση από πλευράς ελληνικού κράτους. Αυτό τώρα ξεκλειδώνει επιτέλους και έτσι θα είμαστε αρωγοί σε όλα αυτά τα ζητήματα», επεσήμανε κλείνοντας ο Γιάννης Τσιρώνης.

Previous ΟΓΑ: Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας