Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

Γ. Βαρουφάκης:Αν επικρατήσει το ΝΑΙ δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, είπε ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το “Ναι” στο δημοψήφισμα προτίθεται να παραιτηθεί.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ».

Ωστόσο εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οποιοδήποτε αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση του χρέους. Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους».

«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι, όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε », είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους».

amna.gr

Previous Ανοίγει 112 κέντρα ειδικών συναλλαγών η Τράπεζα Πειραιώς
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας