Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stournaras F14555

Γ. Στουρνάρας στη «Ν»: Το πρόβλημα του «κενού» θα λυθεί με δύο κινήσεις

Επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

Η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις για τo χρηματοδοτικό κενό θα διεξαχθούν Νοέμβριο με Δεκέμβριο, ενώ η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του χρέους θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο του 2014.«Πολιτική; Εως τον Ιούνιο έχω δουλειά αλλά μετά τα πάντα είναι ανοιχτά»

Απαντώντας στην ερώτηση αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο κ. Στουρνάρας αποφεύγει να πάρει σαφή θέση, λέγοντας: «Μέχρι το Μάιο – Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά». Ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται άνετα στη θέση του, «δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ», λέει.

Ο υπουργός αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

 

Previous Το ΔΝΤ επιμένει στο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας