Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis F 1991855477

Γ. Σταθάκης: Μέχρι τη Δευτέρα στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος

Μέχρι τη Δευτέρα ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ για την ανάπτυξη.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα από τα σημεία αιχμής της κυβερνητικής πολιτικής, στα οποία περιλαμβάνονται ακόμη:

  • Η βελτίωση της χρηματοδότησης («δεν μπορεί να έλθει ανάπτυξη με τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα», είπε) με ενεργοποίηση ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ, δραστηριοποίηση αναπτυξιακών τραπεζών, αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό ταμείο.
  • Το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.
  • Η απλούστευση και επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, με στόχο σε λίγους μήνες η ίδρυση επιχειρήσεων να γίνεται σε μία ημέρα από τρεις που απαιτούνται σήμερα.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάζει οριστικό τέλος στα πολιτικά σενάρια και διαμορφώνει ένα σταθερό πλαίσιο, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, για να κινητοποιηθούν επενδύσεις.

Ωστόσο, στάθηκε και στην ανάγκη ρύθμιση του χρέους, η οποία θα διασφαλίζει στο μακροχρόνιο επενδυτή ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει μία νέα κρίση χρέους.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν φτάνουν το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος

«Το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός δεν φτάνουν» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, εκτιμώντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι «αυτοπαγιδευμένη» και ότι, «αν δεν ξεπεράσει τις ιδεοληψίες και δεν βελτιώσει τη διοικητική ικανότητα, η ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης θα πάει χαμένη».

Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη μείωσης των φόρων με παράλληλη μείωση των δημόσιων δαπανών, καθώς και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που έχει βαλτώσει, όπως ανέφερε, μετά τις εκλογές. Τόνισε, επίσης ότι δεν πρέπει να τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες σε σχέση με την έλευση επενδύσεων, εξαιτίας της ρύθμισης του χρέους.

Θ. Φέσσας: Βασικό πρόβλημα η έλλειψη εμπιστοσύνης

Την έλλειψη εμπιστοσύνης ανέδειξε ως βασικό πρόβλημα της χώρας ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για τη χάραξη στρατηγικής για την ελληνική οικονομία.

naftemporiki.gr

Previous Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας