Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Γ. Σταθάκης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο τη στροφή της οικονομίας στην καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο του Equity Investment Forum τη Δευτέρα.

Όπως είπε, σε σχέση με το παρελθόν, είναι πολύ διαφορετική η στρατηγική της κυβέρνησης στον τρόπο που αντιμετωπίζει την καινοτομία και τη συνεισφορά που μπορεί να έχει αυτή στο εξωστρεφές προφίλ της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι άξονες χρηματοδότησης στους οποίους αναφέρθηκε ο υπουργός είναι:

  • Το ΕΣΠΑ το οποίο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, όπως είπε, καθώς η ολοκλήρωση του παλαιού ΕΣΠΑ 2007-2013 συμπίπτει με την έναρξη του επόμενου ΕΣΠΑ 2014-2020 «για το οποίο έχουμε πετύχει την εξασφάλιση διοχέτευσης περισσότερων πόρων ενώ είναι και περισσότερο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα καθώς τα προηγούμενα ΕΣΠΑ ήταν δυσανάλογα με κυριαρχία μεγάλων έργων».
  • Η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε οργανισμό – ομπρέλα για να κινητοποιήσει εργαλεία από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων και καινοτομίας. 
  • Με το Institute for Growth (IfG), το ταμείο που είχε δημιουργηθεί με πρωτοβουλία Ελλάδας, Γαλλίας και Γερμανίας που αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016.
  • Επιμέρους αναπτυξιακό ταμείο θα δημιουργηθεί για την έρευνα και την τεχνολογία «ενώ αναζητούνται τρόποι συγκρότησης και άλλων ταμείων» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «θα υπάρχει δημόσιο χρήμα αλλά με προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και ενεργοποίηση των χρηματοδοτήσεων μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών.
  • Ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι πολύ διαφορετικά δομημένος. Θα ενισχύσει κατά προτεραιότητα καινοτόμες επενδύσεις και τη μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα.

To Forum συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas.

naftemporiki.gr

Previous Εκπτώσεις στα τιμολόγια της βιομηχανίας αποφάσισε η ΔΕΗ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας