Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Γ. Σταθάκης: Από την 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Από την 1η Οκτωβρίου θα υποβάλλονται οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της ίδρυσης του Ταμείου Συμμετοχών.

Το Ταμείο, όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, είναι «ένα καινούργιο εργαλείο, το οποίο έχει ως στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων για να ιδρυθεί ένα fund of funds».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι οι επενδυτές που θέλουν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, θα καταθέτουν τις προτάσεις τους από 1η Οκτωβρίου, καθώς «όλες οι κανονιστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί».

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, διαβεβαίωσε ότι «έως το τέλος του χρόνου, θα απορροφηθούν 1 δισ. ευρώ», ενώ έως τέλος Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί το 50% με ένα «τυφλό σύστημα απόλυτης αξιοκρατίας».

Ο υπουργός Οικονομίας αντέκρουσε την επιχειρηματολογία του κ. Κωνσταντινόπουλου για «κατάρρευση της οικονομίας», εξηγώντας ότι «το δεύτερο τρίμηνο έχει θετικό πρόσημο 0,16% και αυτό συνεχίζεται και για το τρίτο τρίμηνο».

«Αν ακολουθήσει και τρίτο τρίμηνο με θετικό πρόσημο ξέρετε ότι οι οικονομολόγοι λένε ότι αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Σταθάκης και εκτίμησε ότι «από Ιούνιο σε Ιούνιο η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7%».

naftemporiki.gr

 

Previous «Επίσκεψη Υφυπουργού κ. Μάρδα στο Μαρόκο 7-9 Σεπτεμβρίου 2016».
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας