Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis paralavi F 2111536217

Γ. Σταθάκης: Αλλάζει η πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις – και τα κόκκινα δάνεια – Εξι βήματα για την ανάπτυξη

Αλλάζει η πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο νέος υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού Γ.Σταθάκης, ενώ όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια θα είναι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά σημεία όπου η πολιτική της νέας ηγεσίας του υπουργείου θα διαφοροποιηθεί, ωστόσο οι καλές προσπάθειες θα ενισχυθούν για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο όπως ο αναπτυξιακός νόμος, το ΕΣΠΑ καθώς και η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Η κατάθεση νέου αναπτυξιακού νόμου και η αλλαγή του νόμου για την ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, είναι από τις βασικές προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού.

Με δύο ώρες καθυστέρηση ο νέος υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης παρέλαβε από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία, τους κκ. Κώστα Σκρέκα, Γεράσιμο Γιακουμάτο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Νότη Μηταράκη, πλέκοντας τα εγκώμια τόσο του απερχόμενου υπουργού όσο και των κκ. Κωστή Χατζηδάκη και Νίκου Δένδια, για την ενημέρωση που ο ίδιος είχε στα προηγούμενα χρόνια. 

Ο κ. Σταθάκης περιγράφοντας τις κυβερνητικές προτεραιότητες στον συγκεκριμένο τομέα, εκ των προαναφερομένων είπε ακόμη πως είναι η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, η διεύρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με προσανατολισμό στα μικρά και τα μεσαία έργα και στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας. 

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας ζήτησε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και έκανε μνεία στο νέο νόμο για το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε στιγμή από τη νέα κυβέρνηση, ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, 26 δισ. ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο εί έχουν γίνει απορροφήσεις 150 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές για έργα συνεχιζόμενα, άρα πολύ γρήγορα μπορούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη να συνεχίσουν και πολύ γρήγορα μπορεί να γίνει η εξειδίκευση των νέων προγραμμάτων, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για επενδύσεις 37 δις. ευρώ που έγιναν στο διάστημα των 31 μηνών της θητείας του και γνωστός για την θεατρικότητα και αθυροστομία του κ. Γιακουμάτος αφού υπεραμύνθηκε της μείωσης των τιμών στην αγορά πρόσθεσε ότι μειώθηκε και το εισόδημα των καταναλωτών, ενώ για την απελθούσα κυβέρνηση είπε ότι «η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε»…

tovima.gr

Previous Νάντια Βαλαβάνη: Προτεραιότητα η σύλληψη της φοροδιαφυγής
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας