Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katrougalos F1817510481

Γ. Κατρούγκαλος: Με την ψήφιση του ασφαλιστικού θα ρυθμιστεί και η καταβολή του εφάπαξ

Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ χαρακτήρισε παράλογες και εκτός της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού τις απαιτήσεις που προβάλλει το ΔΝΤ.

O κ. Κατρούγκαλος απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής τού εφάπαξ (εκκρεμεί από το 2013) στον μαθηματικό τύπο που είχαν ορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τον λανθασμένο και πρακτικά ανεφάρμοστο. «Για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση» σημείωσε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν στα χέρια τους το σχέδιο για το ασφαλιστικό από τις 4 Ιανουαρίου και απέδωσε τις ευθύνες για την καθυστέρηση κυρίως στο ΔΝΤ. «Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ψήφιση του ασφαλιστικού. Οφείλεται κυρίως στο ΔΝΤ και στις παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν και παραμένει σκληρή, αλλά θα μπορούσε να είχε καταλήξει εδώ και καιρό αν δεν ήταν αυτή τη στάση του ΔΝΤ, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας τόνιε ότι «ο Μάρτης δεν μπορεί να φύγει χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο» και συμπλήρωσε ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι συμμερίζονται τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποχωρήσει και δεχτεί την περικοπή των κύριων συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί απαιτήσεις που δεν απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου. «Εμείς θα μείνουμε σταθεροί σ΄ αυτό το θέμα, η νέα μείωση των συντάξεων δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, θα έχει ένα σημαντικό υφεσιακό αποτέλεσμα στο σύνολο της οικονομικής ζωής» είπε.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η σκληρή στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα έχει καμφθεί εξαιτίας και της πίεσης που δέχεται η χώρα από το προσφυγικό, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η αξιολόγηση και το προσφυγικό είναι μεν δύο ζητήματα διακριτά, αλλά –όπως παρατήρησε- δεν μπορεί να μη λάβει κανείς υπόψη πόσο μεγάλη δυσκολία έχει η χώρα στο να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.

naftemporiki.gr

Previous ΟΑΕΕ: Για ποιους μειώνεται η σύνταξη έως και 50%
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας