Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
giakoumatos gerasimos F 201694070

Γ. Γιακουμάτος: Προς κατάργηση ο νόμος Χατζηδάκη για το γάλα – Μείωση 5%-10% στις τιμές

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος να καταργήσει τον «νόμο Χατζηδάκη» που επιμήκυνε κατά δύο ημέρες τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.

«Οι τιμές στο γάλα έπεσαν από τις 22 Σεπτεμβρίου 5% έως 10%, αλλά όχι λόγω του νόμου», επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο οποίος σημείωσε ότι θα επανεξετάσει το νόμο στα τέλη του χρόνου.

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε καλώντας τις εταιρείες γαλακτοκομικών και τα σούπερ μάρκετ ώστε να επιδείξουν εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ο ίδιος αποκήρυξε τις “συμφωνίες κυρίων” και προανήγγειλε ανάλογες ενέργειες και με άλλους κλάδους της αγοράς. Μάλιστα, έδειξε την αγορά των απορρυπαντικών ως επόμενο πεδίο δράσης υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης διενεργούν μελέτη για τον κλάδο.

Ο κ. Γιακουμάτος επέμενε στο στόχο του για “μειώσεις των τιμών”, καθώς όπως είπε, “τα νοικοκυριά έχουν χάσει το 40% του εισοδήματος τους και υποφέρουν. Πρέπει να τα βοηθήσουμε”.

Κυριακές, εκπτώσεις – προσφορές

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην εκδίκαση της υπόθεσης των Κυριακών στις 7 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι επιμένει στην ορθότητά της και τόνισε ότι θα στειρείξει με επιχειρήματα το περιεχόμενό της.

Ανήγγειλε επίσης αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και των πρσφορών λέγοντας ότι τελειώνει η διαβούλευση και μόλις δει τα αποτελέσματά της θα προχωρήσει σε αποφάσεις.

Λαθρεμπόριο καυσίμων – παρεμπόριο

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, ο κ. Γιακουμάτος είπε πως οι έλεγχοι για το αν τα πρατήρια έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών – εκροών θα συνεχιστούν. Κατά τον ίδιο, όποιο βενζινάδικο δεν έχει βάλει το σύστημα θα κλείνει. Υποστήριξε ακόμη ότι το υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινής απόφασης για την τοποθέτηση συστημάτων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων.

Ο υφυπουργός μίλησε και για το παρεμπόριο λέγοντας ότι αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ και προχωρά σε επεξεργασία των προτάσεων που έχει ζητήσει από όλους τους φορείς της αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Previous Αναρμόδιος ο ΑΠ να κρίνει για τους κατ’ οίκον ελέγχους της εφορίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας