Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
forologikes F22613

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς και πού θα δηλώσετε τους τόκους – Οχι σε παράταση

Να σπεύσουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διότι δεν θα δοθεί νέα παράταση κάλεσε τους φορολογουμένους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά. Επίσης τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Για τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει από τις 15 Αυγούστου μέχρι και τις 30 Αυγούστου που λήγει κανονικά η προθεσμία για το ψηφίο 0 του ΑΦΜ να υποβάλλονται φορολογικές δηλώσεις ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ.

Εν τω μεταξύ χθες μεταφέρθηκαν τα ποσά των τόκων τραπεζικών καταθέσεων στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε1. Όμως το πρόβλημα παραμένει για τους φορολογούμενους καθώς θα πρέπει να πάρουν μολύβι και χαρτί για να υπολογίσουν τους τόκους και το φόρο που παρακρατήθηκε και να μεταφέρουν τα ποσά στους σχετικούς κωδικούς. Συγκεκριμένα, ο φορολογούμενος κάνοντας κλικ στον κωδικό 569 εμφανίζεται πίνακας με όλες τις τράπεζες. Στην μια στήλη εμφανίζονται για κάθε τράπεζα όλα τα ποσά των τόκων και στην διπλανή στήλη ο φόρος που παρακρατήθηκε.

Σε άλλες δηλώσεις εμφανίζονται τα καθαρά ποσά των τόκων και σε άλλες τα μεικτά. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να αφαιρέσει από το μεικτό ποσό των τόκων τον παρακρατηθέντα φόρο και το καθαρό ποσό να το βάλει στον κωδικό 659. Τον φόρο που έχει παρακρατηθεί θα τον συμπληρώσει στον κωδικό 433. Στον πίνακα υπάρχουν και οι τόκοι που είναι κάτω από 250 ευρώ καθαρά. Σε αυτή την περίπτωση ο φορολογούμενος πρέπει να επιλέξει αν θέλει να εμφανίσει τους τόκους ή όχι.

Previous Επικαιρότητα ΒΕΘ 18/07/2013
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας