Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papadimitriou dimitris ypan F 1976275465

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ρύθμιση οφειλών εντός 86 ημερών

Ρύθμιση των οφειλών μίας επιχείρησης προς τους πιστωτές της εντός 86 ημερών προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός διευκρινίζει ότι η ρύθμιση περιλαμβάνει την αποπληρωμή των οφειλών με δόσεις, οι οποίες θα φθάσουν σε βάθος δεκαετίας. Από τον μηχανισμό ωστόσο, θα εξαιρούνται οι απαιτήσεις των μικρών πιστωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής τους δραστηριότητας.

«Για πρώτη φορά, ο οφειλέτης βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς είναι αυτός που θα μπορεί να ξεκινάει τη διαδικασία, χωρίς το φόβο των καταδιωκτικών μέτρων που τίθενται σε αναστολή» τονίζει ο κ. Παπαδημητρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι ο μηχανισμός θα αξιολογεί με αντικειμενικά κριτήρια την ικανότητα αποπληρωμής μίας επιχείρησης, δίνοντας τη δυνατότητα στις υγιείς επιχειρήσεις να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές.

«Με τον τρόπο αυτό, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την ύφεση, θα μπορέσουν να ελαφρυνθούν και να καταστούν βιώσιμες» σπεύδει να προσθέσει ο αρμόδιος υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνει ότι χάρη στο πλήθος δικλίδων ασφαλείας, το νομοσχέδιο αποκλείει τους στρατηγικά  κακοπληρωτές. 

naftemporiki.gr

Previous Πρεσβεία της Ελλάδος Σόφια: Κατάσταση Κρατικών Διαγωνισμών που προκηρύχτηκαν στην Βουλγαρία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας