Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dei F1564331975

Εξετάζεται περιορισμός του κόστους ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες

Το υψηλό ενεργειακό κόστος κατέδειξαν ως βασική αιτία για τα αρνητικά αποτελέσματα της υαλουργικής βιομηχανίας ΓΙΟΥΛΑ οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της βιομηχανίας, κατά τη συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιο.

Από την πλευρά των εργαζομένων, το ζήτημα που τέθηκε ως κυρίαρχος παράγοντας της πτωτικής τροχιάς της εταιρείας όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, είναι το υψηλό ενεργειακό κόστος τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο, το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% του συνολικού κόστους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας ανέφερε ότι εξετάζονται, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και τη ΔΕΗ δυνατότητες περιορισμού του κόστους ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες υψηλής, αλλά και μέσης τάσης, όπως υαλουργίες, κλωστοϋφαντουργίες κ.ά, τονίζοντας ωστόσο την πολυπλοκότητα του ζητήματος.

Τόνισε επίσης ότι η αύξηση του τζίρου και γενικότερα η επανεκκίνηση της οικονομίας θα επιδρούσε θετικά στη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Αποκλείει ΦΠΑ 23% ο ΥΠΟΙΚ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας