Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F15861

ΕΒΕΑ Επικαιρότητα 25/7/2013

ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου επισημοποιήθηκε χθες το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως το 2014 και τη διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2016. Ειδικότερα, για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δια της εισόδου επενδυτή που θα αναλάβει σε πρώτη φάση την απόκτηση ποσοστού έως και 49% της εταιρείας, αλλά και το μάνατζμεντ

 

 

 

ΥΠ.ΑΝ.: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

 

Τη δυνατότητα να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου και τα franchiseκαταστήματα έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του νομοσχεδίου «κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» με το άρθρο 16 που ανοίγει μερικώς την κυριακάτικη αγορά. Οι τελικές ρυθμίσεις προβλέπουν την προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι 250 τμ τις υπόλοιπες 45 Κυριακές του έτους.

 

 

 

Γ. ΧΑΝ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Σύσταση προς τις τράπεζες να προχωρήσουν στην εκταμίευση των κονδυλίων που προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απηύθυνε ο Επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη. «Έχουμε διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία δεν έχουν φθάσει ακόμη στο σύνολό τους στους αποδέκτες», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χαν.

 

 

 

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Μειώσεις στις προμήθειες που επιβάλλονται στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι οποίες θα αποβούν προς όφελος των καταναλωτών και εμπόρων θα επιφέρει η νέα πρόταση κανονισμού που υιοθέτησε η Κομισιόν σε όλα τα κράτη μέλη και στην Ελλάδα. Ο προτεινόμενος κανονισμός θα καθιερώσει μέγιστα επίπεδα διατραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές στις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες των καταναλωτών και θα απαγορεύει τις προσαυξήσεις σε αυτούς τους τύπους καρτών.

Previous Γ. Χαν προς τράπεζες: Δώστε δάνεια στους μικρομεσαίους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας